Kontakta OSS

KONTAKT

Strömstads Kommun
Kommuncenter
0526-190 00
kommun@stromstad.se

Besöksadress
Norra Bergsgatan 23
452 80 Strömstad

Öppettider
Vardagar 08.00-16.30
Torsdagar 08.00-16.00
Avvikande öppettider

Göteborg film festival

Lokal galainvigning av Göteborg Film Festival på Biograf Park

Den 26 januari hälsar vi Göteborg Film Festival välkomna till Biograf Park i Strömstad för en lokal galapremiär av årets största filmevenmang och Europapremiären av Thea Hvistendahls Hanteringen av odöda.

Med känslomässigt djup, visuell kraft och perfekt tonträff berättar regissören Thea Hvistendahl om tre familjer som nyligen lämnats i sorg efter närståendes bortgång. Men plötsligt slås elnätet ut och de avlidna börjar röra på sig. Norska stjärnorna Renate Reinsve och Anders Danielsen Lie (båda prisade för Världens värsta människa) gestaltar komplicerade återseenden och avbrutna sorgeprocesser tillsammans med bland andra Bahar Pars och Bjørn Sundquist i ett kusligt tankeväckande skräckdrama.

– Det känns fantastiskt roligt att inviga festivalen med en så märkvärdigt vacker, närgånget filosofisk och djupt berörande film, som dessutom samlar flera av Nordens allra främsta skådespelare. Vi har aldrig invigt festivalen med en zombiefilm förut, och det kommer bli festligt, häftigt och skräckigt. Jag längtar!, säger Jonas Holmberg, konstnärlig ledare, Göteborg Film Festival.

Regissören Thea Hvistendahl har regisserat flertalet kortfilmer och hon långfilmsdebuterade 2017 med Adjø Montebello. Hanteringen av odöda är hennes andra långfilm. Filmen är producerad av Kristin Emblem och Guri Neby.

– Det är en stor ära att få inviga Göteborg Film Festival som enligt mig är en av världens bästa festivaler. Festivalen har betytt väldigt mycket för mig och känns som det perfekta stället att premiärvisa Hanteringen av odöda på, säger Thea Hvistendahl.

Invigningen sker på Biograf Park i Strömstad den 26 januari med röda mattan och mingel innan filmen som sig bör vid en premiär.

STRÖMSTAD PÅ BIODUKEN
Under Filmfestivalen visas även filmer med lokal anknytning som bland annat "Jag är Ingrid" om Ingrid Bergmans liv producerad av Stina Gardell, "Filmen om Emilie - Sveriges första deckarförfattare" och "Sveriges Saltaste kust".

Läs mer om filmerna och köp dina biljetter här! Länk till annan webbplats.
(Biljettsläpp 9 januari 13.30)

FILMÅRSKOMMUN 2024
Filmerna visas i samband med Strömstads Filmfestival i samverkan med Göteborgs Filmfestival 2024. Strömstads kommun är under 2024 Filmårskommun i samarbete med Göteborgs Filmfestival som innebär att vi sätter extra mycket fokus på film som konstform och även lyfter våra lokala filmskapare.

Läs mer om filmåret 2024 i Strömstad: www.stromstad.se/filmkommun Länk till annan webbplats.


filmkommun

KONTAKT:

Kulturansvarig Tove Meyer
0526-192 35
tove.meyer@stromstad.se

BIOGRAFEN PARK
Bioprogrammet | Restaurangbiografen Park (biopark.se) Länk till annan webbplats.

 

 

Tipsa EN VÄN

SENAST UPPDATERAD: , Maria Alfredsson

SIDANSVARIG: