Kontakta OSS

KONTAKT

Strömstads Kommun
Kommuncenter
0526-190 00
kommun@stromstad.se

Besöksadress
Norra Bergsgatan 23
452 80 Strömstad

Öppettider
Vardagar 08.00-16.30
Torsdagar 08.00-16.00
Avvikande öppettider

Asfalterad väg som ser hal ut.

Halkbekämpning av vägar

Under vintertid är det svåra vägförhållanden på många håll i vår kommun. Tillsammans hjälps vi åt för att skapa en säker trafikmiljö.

Vi uppmanar alla fastighetsägare att sanda eller salta gångbanan utanför sin fastighet vid halka. Kommunen ansvarar för kommunala gator och prioriteringsordningen är backar, gång- och cykelbanor, huvudstråk, övriga vägar och villagator. Tänk på att använda halkskydd när du går till fots, som till exempel broddar, och att ha dubbdäck om du eventuellt cyklar.

Halkbekämpning på landsbygden

På landsbygden är det fastighetsägare eller vägförening som ansvarar för att halkbekämpa de enskilda vägarna. De stora huvudvägarna ansvarar Trafikverket för.

För mer information, läs mer om snöröjning och halkbekämpning

Svårt att hämta sopor just nu

Just nu är det många vägar på landsbygden som inte är halkbekämpade varpå vi inte kommer fram med våra sopbilar på ett säkert sätt. Vi vill därför påminna att det är fastighetsägarna eller vägföreningarnas ansvar att se till att vägen är snöröjd och halkbekämpad för att vi på ett säkert sätt ska kunna hämta soporna.

Läs mer om sophämtning vintertid och hur du kan göra för underlätta.

 

Utebliven halkbekämpning?

Det kan finnas olika orsaker till varför vi inte hunnit halkbekämpa i ditt område. Det kan bero på att vi har varit tvungna att ta andra platser först. Det kan också bero på att det står för många bilar ute på gatan. Då kan vi inte komma fram med våra halkbekämpande fordon ordentligt.

Tipsa EN VÄN

SENAST UPPDATERAD: , Maria Alfredsson

SIDANSVARIG: