Kontakta OSS

KONTAKT

Strömstad kommun
Norra Bergsgatan 23
452 80 Strömstad
Kommuncenter 0526-190 00

kommun@stromstad.se

Öppetider

Måndag-fredag
Klockan 8.00-16.30

Friluftsfrämjandet i Strömstad tog hem Årets Folkhälsopris för sina insatser

Fina priser & värdiga pristagare under nationaldagen

Under gårdagens nationaldagsfirande på Friluftsmuséet Fiskartorpet fick vi förutom livemusik, körsång, marknad och barnunderhållning dela ut fyra fina priser ut till värdiga vinnare. Vinnare av Årets Folkhälsopris, Årets Kulturpris, Årets Fana samt Strömstads Tidnings musikpris korades. Läs motiveringarna nedan.

Motivering till Årets Folkhälsopris - Friluftsfrämjandet i Strömstad:
"Friluftsfrämjandet i Strömstad har på ett inspirerande sätt uppmuntrat invånarna till fysisk
aktivitet i skog och mark. Det spelar ingen roll om man är nybörjare eller inbiten fantast.
Friluftsfrämjandet är en viktig röst för friluftslivet, allemansrätten, ökad livsglädje hos invånare och utveckling av folkhälsan, samt respekt för naturen."

Robert Axelsson på Livelab är vinnare av Årets kulturpris

Motivering till Årets Kulturpris - Robert Axelsson, Livelab

"Utan Robert och Livelab ett mycket fattigare kulturliv i Strömstad.
I ur och skur finns han där med sin kompetens som gång på gång av artister, musiker och andra beskrivs som i toppklass. Med en fingertoppskänsla för alla typer av arrangemang och en extrem kunnighet, social kompetens och vilja att berika Strömstad så är det dags att Robert Axelsson får kulturpriset efter alla år av slit. Vid varje arrangemang finns han där och gör sitt absolut bästa vare sig det handlar om en barndansföreställning eller en känd nationell akt. Inget lämnas åt slumpen. Ljud och ljus blir i toppklass när Robert är på plats."

Andrew Matthews & August Coster från Strömstads Skateboardklubb fick motta Årets fana

Motivering till Årets Fana - Strömstads Skateboardklubb

"Från idé till handling är något som karaktäriserar Strömstads Skateboardklubb som har
förverkligat drömmen om en utomhuspark i toppklass. Klubben och föreningen har förutom
att driva igenom sina idéer även lyckats söka hem stora summor offentlig finansiering. Klubben bidrar till engagemang för sporten hos unga som äldre, flickor och pojkar. De driver evenemang, tävlingar och prova-på aktiviteter som lockar en helt ny generation skateboardåkare samt bidrar till att Strömstad sätts på kartan och skapar reseanledningar för andra skateboardintresserade. När utomhussäsongen tog slut väcktes drömmen om en inomhushall till liv, sagt och gjort – några månader senare var den färdig. Klubben besitter förutom kunskap och kärlek till sporten ett enormt driv och bidrar till att göra Strömstad till en levande plats – året om."

Janne rusth

Foto: Strömstads Tidning

Strömstads Tidnings musikpris Marita Adamsson-priset tilldelas Jan Rusth, Rämjes musik"

”Jan Rusth, som under mer än 40 år drivit butiken Rämjes musik i Strömstad genom tider som varit turbulenta för skivaffärerna, har stått stadigt. En lågmäld mottagare av musikpriset som verkat litet mer i tysthet än många andra men som – om man skrapar på ytan – inte bara är känd bland Strömstadsbor utan också satt Strömstad på musikkartan. Rämjes musik är känd långt utanför stadens hank och stör och har inte minst en trogen kundkrets bland norska gäster och tillresande musiker.”

Tipsa EN VÄN

SENAST UPPDATERAD: , Tove Meyer

SIDANSVARIG: