Kontakta OSS

KONTAKT

Strömstads Kommun
Kommuncenter
0526-190 00
kommun@stromstad.se

Besöksadress
Norra Bergsgatan 23
452 80 Strömstad

Öppettider
Vardagar 08.00-16.30
Torsdagar 08.00-16.00
Avvikande öppettider

Försäljning av första majblomman

2024 års försäljning av majblomman är igång!

Idag, 10 april, drar försäljningen av årets majblomma igång. För att visa att kommunen stödjer majblommeförsäljningen var kommunstyrelsens ordförande Kent Hansson först ut med att köpa årets violfärgade upplaga.

Alla elever i årskurs 5 i Strömstads kommun säljer majblommor. Försäljningen startar idag, 10 april och pågår fram till 1 maj. Saga Eneroth från Odelsbergsskolan stod för dagens försäljning eftersom hon var den som sålde flest majblommor förra året. På frågan om hon har några säljtips till årets femteklassare svarar hon:

– Det är bra att stå utanför mataffärer. Dom som ändå ska handla kan köpa en majblomma när de går in eller ut ur affären. Sen måste man le, att se glad ut gör att man säljer mer.

Att sälja majblommor är en insats där barn hjälper barn. Majblomman är en ideell barnrättsorganisation som arbetar för att motverka barnfattigdomen i Sverige. För första gången på 100 år lanseras i år en ny sorts majblomma som saknar ett av sina 10 blad. Detta ska vara en symbol för statistiken som visar att 1 av 10 barn i Sverige lever i ekonomisk utsatthet.

Vid försäljningen går en tiondel av behållningen till den som säljer och en tiondel till elevens skolklass. 40 procent går till den lokala majblommeföreningen för att dela ut i direkt ekonomiskt stöd och 40 procent går till riksförbundet för påverkansarbete, stöd till forskning, råd och stöd till lokalföreningar.

Det finns löpande möjlighet att söka ekonomiskt stöd från organisationen Majblomman. Det kan handla om stöd till exempelvis idrottsutrustning, läger eller barnkalas för sina barn. Du söker via Majblommans webbplats majblomman.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Tipsa EN VÄN

SENAST UPPDATERAD: , Maria Alfredsson

SIDANSVARIG: