MENY

Kontakta OSS

KONTAKT

Strömstad kommun
Norra Bergsgatan 23
452 80 Strömstad

Öppet 08:00-16:30
Växel 0526-190 00Ställ en fråga

Lämna en synpunkt

Felanmälan

Ställ en fråga

Du är välkommen med alla sorters frågor om kommunen och den kommunala servicen.
Vi ser till att du får svar.
Om du tycker att svaret dröjer, hör av dig till kommun@stromstad.se eller ring oss på 0526-190 00.


Lämna en synpunkt

Här kan du lämna synpunkter, förslag och klagomål, men också ge oss beröm. Din synpunkt registreras i kommunens diarium. Den blir då offentlig och kan läsas av alla.

*Vi återkommer till dig inom fyra arbetsdagar och meddelar att vi tagit emot din synpunkt. Efter ytterligare tio arbetsdagar meddelar vi vad vi tänker göra åt saken. För dig som valt att få svar via vanligt brev kan det ta ytterligare någon dag.

Välj vilken typ av synpunkt du vill lämna * (obligatorisk)

Foto på Lappe som vandrar i naturen.

En smed bland stock och sten

Vad gör en smed från Stockholmsförorten Hässelby vid ett vindskydd på norra Bohusläns vandringsleder kan man fråga sig? Lars-Peter, eller Lappe som de flesta kallar honom är trots den tidiga våren redan solbränd i ansiktet och glad för att det är måndag igen.

Ni kanske har sett honom ute vid något av kommunens besöksmål eller stött på honom längs någon av kommunens alla vandringsleder. Lappe jobbar nämligen som naturvårdare i Strömstads kommun, ett varierande jobb där ingen dag är den andra lik. Är det inte trasiga skyltar eller röjning av vegetation så är det beställningar av det lite mer udda slaget:

- Just nu håller jag på att göra ett hundratal röda stolpar till Vitlycke museum och Tanums världsarv.

I snickeriet nere i Prästängen tillverkar man på uppdrag av Länsstyrelsen även vandringsstolpar till hela Västra Götalandsregionen.

Men i första hand ansvarar Lappe för att vandringslederna Kuststigen och Bohusleden som löper genom kommunen är i fint och framkomligt skick. Han tillverkar spångar, räcken, broar och skyltar. Det han brinner extra mycket för är att visa upp alla vackra och kanske lite bortglömda platser vi har här i kommunen.
- Det är så roligt när folk hör av sig och är glada: “Åh vad fint det var! Jag hade aldrig väntat mig att det skulle finnas ett vindskydd med torr ved - det är ju helt fantastiskt, tack kommunen!”


Ett särskilt vackert besöksmål tycker Lappe att Rogstadshillern är. En relativt lättillgänglig plats för den som bara vill komma ut ett par timmar. För att ta sig dit tar man vägen mot Näsinge och efter ett par kilometer finns en iordninggjord liten parkeringsplats på ena sidan vägen. Upp mot berget passerar man en häftig jättegrotta och väl uppe på toppen bjuds det på milsvid utsikt.

- Vi flög dit ett vindskydd med helikopter. Där uppe ser Strömstad ut som ett smycke i väster och där finns en bänk man kan sitta och filosofera.


Och hur hamnade Lappe här i Strömstad då? Jo, han gick en fyraårig hantverksutbildning för att bli smed på Steneby Folkhögskola i Dalsland där han bodde i många år innan han hamnade i Bohuslän och bosatte sig på Rossö.

- Jag har världens bästa jobb, Strömstad är en fantastisk plats.


Läs mer om våra vackra vandringsleder i kommunen:

https://www.vastsverige.com/stromstad/artikel/vandringsturer-i-stromstads-kommun/ Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.Rubrik

Text

Tipsa EN VÄN

My Page

SENAST UPPDATERAD: , Maria Alfredsson

SIDANSVARIG: Karin Mellberg Jansson