Kontakta OSS

KONTAKT

Strömstads Kommun
Kommuncenter
0526-190 00
kommun@stromstad.se

Besöksadress
Norra Bergsgatan 23
452 80 Strömstad

Öppettider
Vardagar 08.00-16.30
Torsdagar 08.00-16.00
Avvikande öppettider

Tradition och förnyelse

Tradition och förnyelse

Den marina nationalparken Kosterhavet Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. är en viktig besöksanledning och grogrund för marina näringar. Här framtidssäkras affärsidéer mot höga miljökrav. På Tjärnö marina forskningsstation, en del av Göteborgs universitet, pågår spetsforskning inom marin ekologi och marina resurser.

Tjärnö marina forskningsstation Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. är lokaliserad strax söder om Strömstad, på Tjärnö. Här bedrivs spetsforskning inom en rad marina discipliner. Förutom att vara värd för avancerad marin forskning har kunskapscentrat publika aktiviteter som öppet akvarium under sommaren och olika forskare deltar ofta i olika aktiviteter för hållbart nyttjande av havets resurser.

Strömstad har i alla tider varit initimt förknippad med havet och havets resurser. Det hundraåriga räkfisket som sker med hållbara metoder i och strax utanför nationalparken är en del av stadens identitet. Utvecklingspotentialen inom det marina området bedöms stor, flera företag med bas marina näringar, vattenrening och hav har sett dagens ljus se senaste åren. Exempel på lokala företag verksamma inom marin-, bio- och miljöteknik är:


Tipsa EN VÄN

SENAST UPPDATERAD: , Maria Kvarnbäck

SIDANSVARIG: Leon Eriksson