Kontakta OSS

KONTAKT

Strömstads Kommun
Kommuncenter
0526-190 00
kommun@stromstad.se

Besöksadress
Norra Bergsgatan 23
452 80 Strömstad

Öppettider
Vardagar 08.00-16.30
Torsdagar 08.00-16.00
Avvikande öppettider

Svinesunds handelsområde

Söder om gamla Svinesundsbron och väster om gamla E6:an finns Svinesunds handelsområde, med exempelvis Handelshuset, Maximat och Burger King. Här finns runt 1400 parkeringsplatser och antalet besökare per år räknas till cirka 2,5 miljon! Ett av företagen som nysatsat i området är TV-boden.

Det var precis här, i Svinesundsområdet, som bröderna Orvelin slog upp portarna till den första konceptbutiken Gottebiten, något som sedemera skulle resultera i en hel koncern med fokus på fastigheter och handel med bas i Strömstad.

Ett av företagen om satsat i Svensunds handelsområde är TV-boden som under våren 2023 invigde en ny butik i nya lokaler. TV-bodens utbud har varierat genom åren och i nuläget är det huvudsakligen E-cigaretter, bilstereo och biltillbehör som säljs. Grannar som Tobaksvagnen och Godishuset bidrar till förstås till flödet av kunder som besöker butiken. TV-boden har dock även satsat på näthandel som också växer allt eftersom. Godishuset som ligger alldeles intill är en stor butik som även säljer heminredningsprodukter. Butiken har efter några tuffa år under pandemin återhämtat sig och försäljningen ligger nu på en hög nivå.

I bild: Jonas Hertlid, säljare på TV-boden, när företaget uppvaktades efter ny-öppningen.

Tipsa EN VÄN

SENAST UPPDATERAD: , Maria Alfredsson

SIDANSVARIG: Leon Eriksson