Kontakta OSS

KONTAKT

Strömstads Kommun
Kommuncenter
0526-190 00
kommun@stromstad.se

Besöksadress
Norra Bergsgatan 23
452 80 Strömstad

Öppettider
Vardagar 08.00-16.30
Torsdagar 08.00-16.00
Avvikande öppettider

Skördar tång

Start-up med rötter i Kosterhavet!

När livsmedelsbranschen ska dela ut pris till årets mest innovativa och nyskapande livsmedelsföretag i tävlingen ”Impact Maker Award”, finns Nordic Sea Farm med bland tre finalister! Företaget har rötter i Strömstad och Göteborgs universitets marinbiologiska forskningsstation på Tjärnö.

Syftet med priset är att synliggöra innovativa startups inom livsmedel som en källa till inspiration för innovation. Fler aktörer inom handeln, industrin och leverantörskedjan ska se samarbetspotentialen i start-ups. Nordic SeaFarm grundades 2016 och är Sveriges största havsbaserade odlare av tång. Odlingarna finns i skärgården utanför Koster och Fjällbacka. Årets tre finalister är utvalda bland tjugotalet nominerade företag. Finalisterna ska pitcha för en jury på branschforumet Livsmedelsdagarna och därefter utses vinnaren. Det hela avgörs den 21 september. Vinnaren erhåller titel och mottar 100 000 kr i prispengar för fortsatt utveckling av sin innovation inom livsmedelsområdet.

Nomineringen av Nordic Sea Farm lyder:

”Nordic Seafarm har lyckats ta odling av tång till en helt ny nivå. Grundat av världsledande forskare inom området och efter flera års forskning, har de hittat ett effektivt sätt att odla god och ätbar tång utanför Sveriges västkust. Nordic Seafarm producerar tång som spännande proteinkälla och ett innovativt substitut till kött och andra grönsaker som odlas på land. Deras odling av tång är unik då den inte kräver någon landyta. Nordic Seafarms produkter kan vara en viktig del av den blå revolutionen där nya proteinkällor är avgörande för at försörja en växande befolkning, samtidigt som man räddar våra hav från övergödning och kollapsande ekosystem. Med sin gedigna forskning och innovativa teknik, är det lätt att lita på att Nordic Seafarm är ett företag som levererar högkvalitativa produkter och bidrar till en hållbar framtid.”

Nordic SeaFarm - KRAV-märkt tång från Sverige Länk till annan webbplats.


Tipsa EN VÄN

SENAST UPPDATERAD: , Maria Alfredsson

SIDANSVARIG: Leon Eriksson