Kontakta OSS

KONTAKT

Strömstads Kommun
Kommuncenter
0526-190 00
kommun@stromstad.se

Besöksadress
Norra Bergsgatan 23
452 80 Strömstad

Öppettider
Vardagar 08.00-16.30
Torsdagar 08.00-16.00
Avvikande öppettider

– Vi är ledande när det gäller teknik för rening och återvinning av spillvatten och lösningsmedel, säger Vilokan Recycling Techs VD Johan Brandberg.

Miljöteknik på export

Miljöteknik för en hållbar framtid är en handelsvara när samhället ställer om till energisnål och ren produktion. Strömstadsbaserade Vilokan Group har slagläge på en internationell marknad och växer så det knakar. VD Johan Brandberg ser positivt på både framtiden.

– Företaget är ledande när det gäller teknik för rening och återvinning av spillvatten och lösningsmedel, säger Vilokan Recycling Techs VD Johan Brandberg.

Det internationella företagets lokaliseringen i lilla Strömstad har vänts till en fördel till stöd för det egna varumärket.
– Strömstads värden stämmer med företags, menar Johan Brandberg och lyfter fram det friska Kosterhavet, kurortshistorien och småstadsmiljön. Utsikten från huvudkontoret mot Sveriges artrikaste hav i väster bidrar till att hålla fokus på värdekedjan.

Ur logistiksynvinkel är företagets placering i väster heller ingen nackdel.
– Varför skulle man inte kunna driva den här typen av företag från Strömstad?, Vi förhandlar och gör affärer över hela världen via länk. Logistiken kan vara en utmaning, men resfria möten är en självklarhet idag. Restrenden går ner inom hela business-to-business-sektorn.
– Rekrytering är däremot en utmaning, vi behöver rekrytera ekonomer och ingenjörer. De behöver inte alltid bo här, men vi ser gärna att de gör det, avslutar Brandberg.

 


Tipsa EN VÄN

SENAST UPPDATERAD: , Maria Kvarnbäck

SIDANSVARIG: Leon Eriksson