HJÄLPTJÄNSTER

MENY

Några råd till dig som vill starta företag

Funderar du på att starta eget företag eller har du en idé som du vill utveckla? Det är mycket att tänka på om man ska starta och driva företag. Här får du svar på några av de vanligaste frågorna som vi på kommunen får.

Kan jag få hjälp att finansiera mitt företag?

Strömstads kommun kan inte hjälpa till med finansiering av enskilda privata företag. Men vi kan hjälpa dig att träffa en bank eller finansiär. 

Om du behöver pengar till att utveckla din idé, starta ett företag eller till utveckling av ditt företag kan ALMI Företagspartner tillsammans med banken eller någon annan finansiär hjälpa till med kapital.

Vem kan jag vända mig till om jag vill ha goda råd och stöd?

Du är välkommen att kontaktanäringslivsutvecklaren på Strömstads kommun. Vi kan hjälpa dig med etableringar och lokaler, men också med rådgivning och kontakter.

Nyföretagarcentrum Väst ger dig kostnadsfri, personlig och konfidentiell rådgivning om du funderar på att starta företag. Rådgivarna är experter på företagande och kan lämna råd när det gäller det mesta som rör företagandet.

Almi kan hjälpa till hela vägen från idé till lönsamt företag. Målgrupper är innovatörer, nya företag och etablerade företag.

Om du vill komma igång på egen hand kan du använda verksamt.se. Där hittar du information, verktyg och e-tjänster från flera myndigheter på ett ställe. Du kan skapa en affärsplan och registrera enskild näringsverksamhet.

Nyföretagarcentrum erbjuder flertalet informationsträffar för dig som vills starta eget. Du får kostnadsfria tips och råd inför din företagsstart. 

Informationen hålls både i Strömstad samt i närstående kommuner. Tider, platser och anmälningsuppgifter hittar du i nedanstående informationsfoldrar.

Nyföretagarcentrums starta eget kvällar

Förutom att du kan vända dig till kommunens näringslivsutvecklare med frågor rörande din företagsstart, så kan du även vända dig till Nyföretagarcentrum som finns på plats i Strömstad.

Din rådgivare i Strömstad, Tanum, Munkedal, Kungshamn
Läs mer om Nyföretagarcentrum Väst verksamhet här!länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

KONTAKT

Näringslivsutvecklare
Hans Friberg
Strömstads kommun
0526-191 69
072-145 35 20
hans.friberg@stromstad.se

Hittar du vad du letar efter?

Tipsa EN VÄN

My Page

SENAST UPPDATERAD: 2018-09-06, Maj Gilberg

SIDANSVARIG: Hans Friberg