Kontakta OSS

KONTAKT

Strömstad kommun
Norra Bergsgatan 23
452 80 Strömstad

Öppet 08:00-16:30
Växel 0526-190 00

Ställ en fråga

Lämna en synpunkt

Felanmälan

Ställ en fråga

Du är välkommen med alla sorters frågor om kommunen och den kommunala servicen.
Vi ser till att du får svar.
Om du tycker att svaret dröjer, hör av dig till kommun@stromstad.se eller ring oss på 0526-190 00.


Lämna en synpunkt

Här kan du lämna synpunkter, förslag och klagomål, men också ge oss beröm. Din synpunkt registreras i kommunens diarium. Den blir då offentlig och kan läsas av alla.

*Vi återkommer till dig inom fyra arbetsdagar och meddelar att vi tagit emot din synpunkt. Efter ytterligare tio arbetsdagar meddelar vi vad vi tänker göra åt saken. För dig som valt att få svar via vanligt brev kan det ta ytterligare någon dag.

Välj vilken typ av synpunkt du vill lämna * (obligatorisk)
Välj vilken typ av synpunkt du vill lämna

Goda förutsättningar för företagande

Gästhamnen full av båtar

Strömstad ligger i en spännande tillväxtzon mellan Oslo och Göteborg. Staden gränsar till det mest expansiva området i Norge. Västra Götaland har tillsammans med de norska fylkeskommunerna Viken, Vestfold och Telemark en befolkningsmängd på närmare 5 miljoner människor.

Vi välkomnar såväl stora som mindre företag att ta plats i vårt växande näringsliv. Kommunen är strategiskt placerad helt invid E6 och har ett välutbyggt stadsnät som ger goda möjligheter till digital kommunikation.

  • Via E6 som passerar genom kommunen, nås Oslo och Göteborg på drygt en och en halv timme. Motorväg finns hela vägen till Malmö och Köpenhamn. Strömstad trafikeras även av ett antal kommersiella långfärdsbussar mellan Oslo och Göteborg.
  • Tågtrafik via Bohusbanan och regionala expressbussar kopplar ihop Strömstad med övriga Bohuslän. Gränspendeln utgör en värdefull kollektiv förbindelse mellan Strömstad och Oslo.
  • Två färjelinjer mellan Strömstad och Sandefjord väst om Oslo transporterar cirka 1,2 miljoner passagerare varje år. Färjor förbinder också Strömstad med Koster och Kosterhavets nationpark samt med Skärhalden på ögruppen Hvaler i Norge.
  • Ett välutbyggt stadsnät med optisk fiber och en mycket stor kapacitet för data- och telekommunikation via strömstaNET Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Näringslivsfunktionen i Strömstads kommun erbjuder dig:


Tipsa EN VÄN

SENAST UPPDATERAD: , Linda Smith

SIDANSVARIG: Richard Holm