KONTAKT

Strömstads Kommun
Kommuncenter
0526-190 00
kommun@stromstad.se

Besöksadress
Norra Bergsgatan 23
452 80 Strömstad

Öppettider
Vardagar 08.00-16.30
Torsdagar 08.00-16.00
Avvikande öppettider

Kvinna som ler.

Karriär som förskolelärare!

Som 23-åring kom Ingrid Eriksson med flyttlasset till Strömstad som nyexaminerad förskollärare. Hon hade aldrig satt sin fot här innan, men blev direkt hänförd av miljön.

– Det var så vackert!

Och så här 30 år senare trivs hon fortfarande lika bra och kan inte nog framhäva att närheten till allt är det bästa med att bo och arbeta i Strömstad.
– Vi har inga långa reseavstånd, vi har nära till naturen på de flesta skolorna och även våra största skolor finns i ett mindre sammanhang där alla känner varandra. Vi har en fantastisk miljö som man kan använda både i yrkeslivet och som rekreation. Jag känner en tjej som brukar skratta åt mig när jag säger att jag ska ladda batterierna, men det är lite så. Det är enkelt att göra det här – om man väljer skog eller hav det spelar ingen roll.
Sedan 1992 har Ingrid jobbat på fyra olika skolor i kommunen, både som förskollärare i förskolan och som förskollärare i förskoleklass.
– Det är ett positivt klimat på de skolor jag varit på. Jag brukar säga att alla skolor är olika men alla är lika bra. När jag bytt skola har det varit för att utmana mig själv och skaffa nya inputs.
Personligen tycker hon mycket om nätverksträffarna som lärarna i förskoleklasserna i kommunen har tillsammans.
– Vi vill jobba för att ha en så likvärdig situation som möjligt, sen kan det vara svårt när man jobbar i en liten kommun, eftersom vi har olika förutsättningar.
Ingrid ser också ett stort värde av att det kollegiala lärandet fått starkt fäste i skolorna, likaså att det finns goda möjligheter till att skapa tillgängliga lärmiljöer för eleverna.
Det bästa med yrket tycker Ingrid är kontakten med barnen och att ingen dag är den andra lik.
– Jag lär mig saker hela tiden tillsammans med barnen. Det är inte bara jag som lär barnen utan jag lär mig även saker utav dem. Det är så häftigt och det kan jag använda i mitt arbete. Att jobba som lärare är aldrig statiskt och det är ju det som gör att det är så roligt också. Därför önskar man att fler skulle vilja utbilda sig till lärare.

Text

Text

Tipsa EN VÄN

SENAST UPPDATERAD: , Maria Alfredsson

SIDANSVARIG: Karin Mellberg Jansson