KONTAKT

Strömstads Kommun
Kommuncenter
0526-190 00
kommun@stromstad.se

Besöksadress
Norra Bergsgatan 23
452 80 Strömstad

Öppettider
Vardagar 08.00-16.30
Torsdagar 08.00-16.00
Avvikande öppettider

Filmen The LOVE TRAIN lämnar ingen oberörd!

Igår var det biopremiär för The LOVE TRAIN – en hjärtevärmande film om artisterna inom kommunens dagliga verksamhet och deras arbete med att skapa en musikal! Du som missade filmvisningen, se den via länk nedan!

Kärlekstemat fyllde salongen på Park Bio och de flesta åskådare var nog varma i bröstet långt efter att de lämnat biografen. På första parkett satt artisterna som under våren gått kursen scenisk kommunikation 2 inom anpassad utbildning för vuxna på Strömstads vuxenutbildning. Både bubbel och popcorn förgyllde den förväntansfyllda stunden innan ridån gick upp och de fick se sig själva på bio. Filmen visades för i stort sett fullsatta salonger, vid två exklusiva tillfällen under gårdagen. Först bestod publiken av ett 50-tal inbjudna gäster som fick en inblick i skådespelarnas arbete på och utanför scenen och på kvällen öppnades båda biosalongerna för allmänheten.

Tidigare denna månad gjorde eleverna ett bejublat live-framträdande då de framförde musikalen The LOVE TRAIN. Läraren och regissören/producenten Camilla Hedin berättar att eleverna med stor entusiasm varit med och skapat föreställningen, allt från manus, val av låtar, koreografi, ljud och ljus. Hon har låtit elevernas kreativitet och driv få ta plats på scenen och resan har fångats upp i filmformat!

– Det här är stort för deltagarna som är med. De har varit så positiva under hela processen och även vi inom daglig verksamhet har fått känna av deras entusiasm. Det är bra att synliggöra glädjen och gemenskapen i gruppen och vad meningsfull sysselsättning betyder på det här sättet, säger stödassistent Malin Spolén som arbetar med några av artisterna i daglig verksamhet.

– Det är så fint att deltagarna får synas och samtidigt sprida kunskap om verksamheten, säger Vigdis Sagranden, enhetschef för kommunens dagliga verksamhet.

– Att möta människor har varit det absolut roligaste, säger en av skådespelarna Mathias Jöberg.

– Allt har varit roligast, att spela trummor och spela teater – allt, säger skådespelaren Hildring Mac Hugh Tuomisto.

Filmaren Michael Skärström, Nöjesskräddar’n, har filmat deltagarna dels under repetitionerna, dels under deras arbete vid sina dagliga verksamheter och såklart själva föreställningen.

– Det har varit häftigt att följa deltagarna. Ett annorlunda filmprojekt på det sättet att jag inte styrt på något sätt, utan bara filmat så som det varit där och då. Inga omtag, säger han.

Filmen är en del av Strömstads år som Filmårskommun och har skapats i samarbete mellan vuxenutbildningen, daglig verksamhet, Folkhälsorådet, Nöjesskäddar'n, Park Bio och Göteborgs Filmfestival.

Filmen finns nu att beskåda på kommunens filmkanal Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Tipsa EN VÄN

SENAST UPPDATERAD: , Maria Alfredsson

SIDANSVARIG: