Allvarligt smittläge regionalt – Strömstad tar sin del av ansvaret
Strömstads kommun har beslutat om åtgärder för minskad smittspridning lokalt. I Västra Götaland gäller sedan den 17 februari skärpta regional rekommendationer. Alla behöver ta strikt eget ansvar. Begränsa kontakterna och följ gällande råd och rekommendationer, det krävs för att bryta utvecklingen!
Strömstad kommun
Socialförvaltningen
452 80 Strömstad
Växel 0526-190 00
Öppetider
Måndag-fredag
Klockan 8.00-16.30.
Ställ en fråga
Lämna en synpunkt
Felanmälan
Ställ en fråga
Du är välkommen med alla sorters frågor om kommunen och den kommunala servicen. Vi ser till att du får svar. Om du tycker att svaret dröjer, hör av dig till sn@stromstad.se eller ring växeln 0526-190 00.
Lämna en synpunkt
Här kan du lämna synpunkter, förslag och klagomål, men också ge oss beröm. Din synpunkt registreras i kommunens diarium. Den blir då offentlig och kan läsas av alla.
*Vi återkommer till dig inom fyra arbetsdagar och meddelar att vi tagit emot din synpunkt. Efter ytterligare tio arbetsdagar meddelar vi vad vi tänker göra åt saken. För dig som valt att få svar via vanligt brev kan det ta ytterligare någon dag.
felanmälan
Om du inte kan försörja dig finns möjligheter till försörjningsstöd. Vilken hjälp du kan få beror på din och din familjs ekonomi och situation. Det ställs också krav på att du gjort allt för att själv klara din och din familjs försörjning.
Försörjningsstödets storlek bestäms av den så kallade riksnormen, en grundnivå som läggs fast av regeringen varje år. Summan ska räcka till hushållets mest vanliga kostnader.
Utöver riksnormen kan man få försörjningsstöd till skäliga kostnader för:
Utgångspunkt vid bedömning av vad som är skäligt är vad låginkomsttagare normalt har råd med.
För att beviljas försörjningsstöd måste du aktivt göra vad du kan för att så snart som möjligt bli självförsörjande. Det innebär bland annat att vara inskriven på Arbetsförmedlingen samt även på egen hand aktivt söka arbete. Är du inte arbetsför måste du vara sjukskriven. I vissa fall är du skyldig att minska behovet av stöd till exempel genom att sänka onormalt höga kostnader för din bostad. Du måste också söka andra bidrag som du kan ha rätt till.
Alla nettoinkomster ska räknas bort från normbeloppet, dvs det bidrag som du får dig beviljat. Det innebär att lön, sjukpenning, föräldrapenning, pension eller sjukbidrag, bostadsbidrag, barnbidrag och flerbarnstillägg, A-kassa, KAS, utbildningsbidrag, studielån, studiehjälp, underhållsbidrag, skatteåterbäring, vårdnadsbidrag, arvoden och övriga inkomster, dras bort.
Om inkomsterna förändras under perioden då du har ekonomiskt bistånd är du skyldig att anmäla detta till socialtjänsten. Oriktiga uppgifter om din ekonomi kan leda till återbetalningskrav och polisanmälan.
Kontakta en handläggare på telefontiden 9.00-9.45. Vi gör en första bedömning och du får därefter mer information och en ansökningsblankett skickad till dig. Fyll i alla uppgifter, skriv under och skicka den sedan per post till:
Till ansökan om försörjningsstöd ska bifogas:
Inkomstspecifikation som styrker inkomsterna under de senaste tre månaderna.
Om du får avslag helt eller delvis på din ansökan kan du överklaga beslutet till Förvaltningsrätten. Du har rätt att få ett skriftligt beslut där det står varför du fått avslag och hur du kan överklaga beslutet. Inom tre veckor efter att du fått beslutet ska du lämna eller skicka in din överklagan.
I din överklagan skall du skriva vilket beslut du överklagar och varför samt vad du vill nå med din överklagan. Efter förnyad prövning och om beslutet kvarstår, skickar Socialtjänsten din överklagan till Förvaltningsrätten.
Strömstads kommun 0526-190 00 växel
Individ- och familjeomsorg
0526-192 77 (växel, kl. 9-12, 13-16)
Fax: 0526-194 87
Telefontid till våra handläggare måndag-fredag 09.00–09.45
Besöksadress Surbrunnsgatan 13
Strömstads Kommun
452 80 Strömstad
Växel 0526-190 00
Öppettider
Måndag- fredag
08.00-12.00 och 13.00-16.30
Sidor för intern inloggning