HJÄLPTJÄNSTER

MENY

LYSSNA

Kontakta OSS

KONTAKT

Strömstad kommun
Tekniska förvaltningen

452 80 Strömstad
Telefon 0526-191 60
Växel 0526-190 00

Besöksadress:
Prästängsvägen 30
Fastigheten Mekanikern 1
Prästängen

Öppetider

måndag-fredag
Kl 8.00-12.00 samt 13.00-16.30.

Ställ en fråga

Lämna en synpunkt

Felanmälan

Ställ en fråga

Du är välkommen med alla sorters frågor om kommunen och den kommunala servicen. Vi ser till att du får svar. Om du tycker att svaret dröjer, hör av dig till tn@stromstad.se eller ring oss på 0526-191 85.


Lämna en synpunkt

Här kan du lämna synpunkter, förslag och klagomål, men också ge oss beröm. Din synpunkt registreras i kommunens diarium. Den blir då offentlig och kan läsas av alla.

Välj vilken typ av synpunkt du vill lämna * (obligatorisk)

Fettavskiljare

Livsmedelsanläggningar behöver fettavskiljare

Restauranger, pizzerior, livsmedelsbutiker, caféer med flera verksamheter ska installera fettavskiljare för att rena avloppsvatten från kök och disk. Fett i avloppsledningar är ett ökande problem. Fett kan orsaka avloppsstopp som i sin tur orsakar källaröversvämningar eller utsläpp av orenat avloppsvatten i naturen.

Varför fettavskiljare?

På senare år har problem med fett i avloppsledningar ökat. Fett i avloppsvattnet stelnar och fastnar på insidan av ledningarna vilket leder till att ledningarna blir mindre och får minskad kapacitet. I värsta fall kan det bli helt stopp. Följderna av ett avloppsstopp kan bli källaröversvämningar eller utsläpp i naturen av orenat avloppsvatten. Därför ska livsmedelsverksamheter installera en fettavskiljare som tar hand om fettet i avloppsvattnet innan det når ut till kommunens avloppsledningar.

Vilka verksamheter ska installera fettavskiljare?

Krav på installation av fettavskiljare gäller bageri, café, catering, charkuteri, friteringsanläggning, gatukök, hamburgerbar, konditori, livsmedelsbutik, livsmedelsindustri, mottagningskök, personalmatsal, pizzeria, restaurant, rökeri, salladsbar, slakteri, storkök och liknande verksamheter.

Utförande och skötsel

Gällande standard för fettavskiljare som ska följas är SS-EN 1825. Separeringssystemet ska bestå av slamavskiljare och fettavskiljare med provtagningsbrunn/spolbrunn.

Tömning, utförd tillsyn och underhåll av fettavskiljaren ska journalföras och journalen skall kunna visas upp. Tömningsabonnemang ska tecknas med ackrediterad och av länsstyrelsen godkänd entreprenör.

Innehav/installation av olje- och fettavskiljare skall anmälas till Strömstads kommuns Tekniska förvaltning

E-TJÄNSTER
SJÄLVSERVICE

kontakt

Tekniska förvaltningen
452 80 Strömstad
0526-191 60
tn@stromstad.se

Frågor om faktura/taxa/ägarbyte/
flyttanmälan

0526-191 60
tn@stromstad.se

Frågor om vattenkvalité
vattenkvalitet@
stromstad.se

Frågor om vattenmätare
vattenmatare@
stromstad.se

Journummer efter arbetstid
0526-191 50

Broschyr

Hittar du vad du letar efter?

Tipsa EN VÄN

My Page

SENAST UPPDATERAD: 2016-04-29, Lena M Sundberg

SIDANSVARIG: Jerry Johansson