HJÄLPTJÄNSTER

MENY

LYSSNA

Kontakta OSS

KONTAKT

Strömstad kommun
Socialförvaltningen
452 80 Strömstad
Växel 0526-190 00

Öppetider

Måndag-fredag
Klockan 8.00-16.30.

Ställ en fråga

Lämna en synpunkt

Felanmälan

Ställ en fråga

Du är välkommen med alla sorters frågor om kommunen och den kommunala servicen. Vi ser till att du får svar. Om du tycker att svaret dröjer, hör av dig till sn@stromstad.se eller ring växeln 0526-190 00.


Lämna en synpunkt

Här kan du lämna synpunkter, förslag och klagomål, men också ge oss beröm. Din synpunkt registreras i kommunens diarium. Den blir då offentlig och kan läsas av alla.

*Vi återkommer till dig inom fyra arbetsdagar och meddelar att vi tagit emot din synpunkt. Efter ytterligare tio arbetsdagar meddelar vi vad vi tänker göra åt saken. För dig som valt att få svar via vanligt brev kan det ta ytterligare någon dag.

Välj vilken typ av synpunkt du vill lämna * (obligatorisk)
Fråga 1

Hjälp för demenssjuka

Demenssjuka och deras anhöriga kan behöva särskilt stöd i vardagen. I Strömstad finns möjligheter att få hjälp i hemmet av demensteamet Solbohöjden, vi erbjuder också dagverksamhet på äldreboendet Solbogården.

Solbohöjden i Strömstad erbjuder social samvaro och stimulans för den demenssjuke. Vi kan också ge anhöriga avlastning över dagen liksom stöd i hemmet för både den demenssjuke och anhöriga. Utöver vad den demenssjuke behöver av omsorg, läggs mycket av tiden på anhörigstöd och kontakt med hemtjänst och andra verksamheter i kommunen. 

Dagverksamhet

Dagverksamheten ligger inne på Solbogårdens äldreboende och är öppen fem dagar och två kvällar i veckan. Vi har möjlighet att erbjuda plats för sex gäster i varje grupp och det finns alltid två personal i tjänst.

De flesta gästerna besöker verksamheten flera gånger i veckan. Gästerna hämtas i sina hem av personal i verksamhetens buss. Syftet är att de demenssjuka ska få social samvaro och stimulans genom exempelvis äta tillsammans, samtala, sjunga. Ibland åker vi även på utflykter.

Hjälp hemma

Personalteamet delar upp sig och arbetar både inne på dagverksamheten och ute i hemmen som ett hemvårdsteam. Vi kan till exempel hjälpa till med inköp, ge stöd vid besök hos läkare och tandläkare eller uträtta andra ärenden. Hemvårdsteamet arbetar både dag- och kvällstid efter behov och biståndsbedömning.

Ansökan och kostnad

Ansökan om hjälp av demensteamet görs till biståndshandläggare på kommunen. Kostnaden för hjälp i hemmet beräknas på samma sätt som vanlig hemtjänst. Kostnaden för dagverksamhet är 75 kr per gång och faktureras i efterhand.

Kontakt

Strömstads kommun
0526-190 00 växel

Biståndshandläggare

Kajsa Sahlberg
0526-190 58

Ingela Bernholtz
0526-196 28

Anna-Maria von Krassow
0526-196 30

Enhetschef bistånd
Blagica Strojmanov
0526-194 36


Hittar du vad du letar efter?

Tipsa EN VÄN

My Page

SENAST UPPDATERAD: , Ingela Einestedt Baatz

SIDANSVARIG: Anna-Maria Bonskog