MENY

Barn- och fritidsprogrammet
Lärlingsutbildning

Barn- och fritidsprogrammet vänder sig till dig som vill arbeta med barn, ungdomar eller vuxna i pedagogiska eller sociala sammanhang - att helt enkelt arbeta med människor i fokus.

Kanske har du tänkt dig en framtid inom det pedagogiska området och jobba som ex. barnskötare, förskollärare, lärare. Då är BF rätt för dig.

På programmet läser du om människans utveckling och lärande där ämnen som pedagogik, psykologi och sociologi ingår. Du får också lära dig att planera, organisera och leda en mängd olika aktiviteter.

Allt för att kunna samverka med andra, utveckla goda ledaregenskaper och ha ett etiskt och respektfullt förhållningssätt i mötet med andra människor.

Inriktningar

> Pedagogiskt arbete (Lärlingsutbildning)

Detta är inriktningen för dig som vill arbeta med barn och ungas utveckling och lärande som barnskötare eller elevassistent alternativt siktar på vidare studier till förskollärare eller lärare.

> Fritid och hälsa (Lärlingsutbildning)

Denna inriktningen ger dig kunskaper om olika fritids- och friskvårdsverksamheter samt om människors hälsa och hälsofrämjande arbete. Inriktningen förbereder dig för arbete inom fritids- och friskvårdssektorerna.

Efter gymnasiet

Barn- och fritidsprogrammet leder till möjligheter att söka arbete inom flera yrken efter fullgjord utbildning inom programmet. Man kan utbilda sig till andra yrken som kräver utbildning efter gymnasieskolan, till exempel förskollärare och lärare.

Gymnasieprogrammet ger dig behörighet till yrkeshögskola. Här får du dessutom grundläggande samt särskild högskolebehörighet inom dina 2500 poäng.

Prata med vår Studie- och yrkesvägledare om du behöver vägledning.

KONTAKT

Lärlingskoordinator
Joakim Winberg
Tel: 0702 78 96 90länk till annan webbplats
joakim.winberg@stromstad.se

Lärlingskoordinator
Peter Lindgren
Tel: 072‑142 15 31länk till annan webbplats
peter.lindgren@stromstad.se

Rubrik

Text

SIDANSVARIG: — SENAST UPPDATERAD: 2019-03-21 av Cecilia Wikström Boman