MENYN FINNS LÄNGST NER PÅ SIDAN

GENVÄGAR

MENY

OBSERVERA!
Ny rutin för frånvaroanmälan av gymnasieelever!

> Information om frånvaronmälan

Håll i hatten, nu börjar VT17

Efter många köttbullar, julmat och lata dagar känns det riktigt skönt att starta upp en ny termin. Det känns fortfarande mörkt ute men vetskapen om att det dag för dag blir ljusare och går mot varmare tider gör det lättare att gå upp på morgonen.

För er som är elever på Strömstad Gymnasium gäller det att från första dagen på vårterminen jobba på och använda alla dagar för att i juni känna sig nöjd och tillfreds med det man lärt sig under terminen och som slutligen resulterar i ett kursbetyg.

Vi påminner om våra stugpass, där ni måndag-torsdag kl 08:40-09:20 får hjälp av våra duktiga lärare i matte och språk, allt för att ni ska kunna nå de resultat ni vill. Kolla gärna med din undervisande lärare om du har frågor kring studiestödet.

Nu kör vi på med ordinarie schema fram till den 17 februari, fredagen före sportlovet. Då blir det schemabrytande för samtliga elever, med politisk debatt i aulan på förmiddagen och gästföreläsare Joakim Lamotte som talar under rubriken: Kvinnosyn, sexuella trakasserier och kränkningar.

Vecka 8 är det sportlov (20-24 februari) med allt vad det innebär för var och en av er. Vi vill påminna om att det är oerhört viktigt att alltid vara på lektionerna för att klara sina studier det vill säga att vi är mycket restriktiva med beviljad ledighet utanför ordinarie lov.

Den 17 januari kl 18:30-20:00 bjuder vi in alla er som går i årskurs 9, tillsammans med era föräldrar, för att få träffa elever och personal här på skolan som vill berätta och visa alla våra program inför er gymnasiestart i augusti 2017. Vi påminner om att vi i augusti startar sju lärlingsprogram ihop med våra befintliga högskole- och yrkesprogram. Varmt välkomna till en rolig och informativ kväll. Vi startar i aulan en kort stund och därefter vill vi visa er skolan.

Ha en skön fortsättning på 2017 hälsar
Heléne de Leeuw (rektor) & Helen Larsholt (biträdande rektor)

SIDANSVARIG: Heléne de Leeuw — SENAST UPPDATERAD: 2017-01-11 av Cecilia Wikström Boman