MENY

Håll i hatten, nu börjar VT17

Efter många köttbullar, julmat och lata dagar känns det riktigt skönt att starta upp en ny termin. Det känns fortfarande mörkt ute men vetskapen om att det dag för dag blir ljusare och går mot varmare tider gör det lättare att gå upp på morgonen.

För er som är elever på Strömstad Gymnasium gäller det att från första dagen på vårterminen jobba på och använda alla dagar för att i juni känna sig nöjd och tillfreds med det man lärt sig under terminen och som slutligen resulterar i ett kursbetyg.

Vi påminner om våra stugpass, där ni måndag-torsdag kl 08:40-09:20 får hjälp av våra duktiga lärare i matte och språk, allt för att ni ska kunna nå de resultat ni vill. Kolla gärna med din undervisande lärare om du har frågor kring studiestödet.

Nu kör vi på med ordinarie schema fram till den 17 februari, fredagen före sportlovet. Då blir det schemabrytande för samtliga elever, med politisk debatt i aulan på förmiddagen och gästföreläsare Joakim Lamotte som talar under rubriken: Kvinnosyn, sexuella trakasserier och kränkningar.

Vecka 8 är det sportlov (20-24 februari) med allt vad det innebär för var och en av er. Vi vill påminna om att det är oerhört viktigt att alltid vara på lektionerna för att klara sina studier det vill säga att vi är mycket restriktiva med beviljad ledighet utanför ordinarie lov.

Tack till er alla nior med föräldrar som med en fantastisk uppslutning kom till vårt öppna hus. Nu gäller det för er att välja rätt program - för vilket gymnasium ni ska välja är väl en självklarhet! ;) Strömstad Gymnasium har ”bokat” en plats för dig, oavsett om du väljer högskoleförberedande program, skolförlagt yrkesprogram eller någon av våra sju lärlingsutbildningar.

Har du frågor kring valet eller vill komma och skugga hör av dig till vår SYV Ola Steen eller ring någon av oss rektorer.

Ha en skön fortsättning på 2017 hälsar
Heléne de Leeuw (rektor) & Helen Larsholt (biträdande rektor)

Nu kan du logga in till Vklass med hjälp av e-legitimation. Gäller främst vårdnadshavare, som nu får en smidig inloggning utan att behöva komma ihåg användaruppgifter!

Använd länken högst upp på gymnasiets webbsidor, eller länken nedan.

> Inloggning till Vklass med e-legitimationlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

SIDANSVARIG: Heléne de Leeuw — SENAST UPPDATERAD: 2017-02-16 av Cecilia Wikström Boman

MENY