HJÄLPTJÄNSTER

MENY

LYSSNA

Kontakta OSS

KONTAKT

Strömstad kommun

452 80 Strömstad
Växel 0526-190 00

Ställ en fråga

Lämna en synpunkt

Felanmälan

Ställ en fråga

Du är välkommen med alla sorters frågor om kommunen och den kommunala servicen.


Lämna en synpunkt

Här kan du lämna synpunkter, förslag och klagomål, men också ge oss beröm.

Välj vilken typ av synpunkt du vill lämna * (obligatorisk)

Kulturhuset Skagerack

Kulturhuset Skagerack

Kulturhuset Skagerack är Strömstads kommuns satsning på att skapa ännu bättre förutsättningar för det lokala kulturlivet.

I det anrika societetshuset Skagerack byggt 1877 finns Strömstads eget kulturhus. Här ska ges utrymme för allt från teater till konstverksamhet, musik och fritidsverksamhet.

Skageracks ståtliga ljusgrå träfasad med torn och koppartak möter besökaren vid södra infarten och inloppet till södra hamnen. Byggnaden var under många år ett nav i ortens tidigare historia som havskurort, här samades societeten efter att ha ägnat sig åt hälsofrämjande bad.

Renoveringen av byggnaden har pågått i flera år och handlat mycket om att bevara och lyfta fram husets stora kulturvärde samtidigt som utrymme för modern scenkonst skapats. Skagerack ägs av kommunala bolaget AB Strömstadslokaler.

Korta fakta om Skagerack

Huset har tre våningar, kultur- och fritidsverksamhet pågår på de övre två våningarna. I undervåningen bedrivs såsom tidigare restaurangverksamhet. Lokalerna har kapacitet för cirka 600 personer. Scenen är utrustad med rigg samt ljus- och ljudanläggning. Det går att mörklägga lokalen. Skagerack rymmer flera inspirerande mindre rum och avdelningar med historiska undertoner. Under hösten 2018 öppnade även ett café i lokalerna.

Lokalen kan bokas även för privata ändamål. Bokning sker via ett särskilt bokningssystem, du hittar bokningsmöjlgheter och mer om Skagerack på: www.stromstad.se/kulturlänk till annan webbplats.

 

Kontakt

Bokningar
Klicka här för att boka lokal i kulturhuset

Övriga frågor/bokning
bokning@stromstad-bad.se

Besöksadress
Kulturhuset Skagerack
Badhusgatan 10
452 30 Strömstad

Kulturhusföreningen

Vill du vara med?

Läs mer om medlemskap och kulturhusföreningen på: www.facebook.com/stromstadskulturhus/länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Hittar du vad du letar efter?

Tipsa EN VÄN

My Page

SENAST UPPDATERAD: 2019-10-04, Tove Meyer

SIDANSVARIG: Maria Kvarnbäck