MENY

Kontakta OSS

KONTAKT

Strömstad kommun
452 80 Strömstad
Växel 0526-190 00

Ställ en fråga

Lämna en synpunkt

Felanmälan

Ställ en fråga

Du är välkommen med alla sorters frågor om kommunen och den kommunala servicen.


Lämna en synpunkt

Här kan du lämna synpunkter, förslag och klagomål, men också ge oss beröm.

Välj vilken typ av synpunkt du vill lämna * (obligatorisk)

Kulturlov i Strömstad vecka 44

Höstlov i Strömstad betyder en vecka fullspäckad med aktiviteter! Under höstlovet bjuder vi på extra mycket upplevelser för barn och unga med inriktning mot kultur. Krävs förbokning står det i programmet.

Vill du som förening eller aktör arrangera en aktivitet under lovet? Klicka här!

PROGRAMMET ÄR INTE HELT KLART - NYA AKTIVITETER TILLKOMMER!

FREDAG 28 OKTOBER

Välkomna på Halloweenfest på Kulturhuset Skagerack!

Årskurs 5 på Odelsbergsskolan bjuder in alla kommunens 4:or och 5:or till ett roligt Halloweenparty på Skagerack! Mer info kommer.

LÖRDAG 29 OKTOBER


Välkomna till Kulturhuset Skagerack under höstlovet för att återse Alfons Åberg!
Alfons har precis lärt sig knyta knutar och rosetter, och nu knyter han allt. Överallt! Men det är lite otäckt att vara ensam hemma. Vad är det som låter? Är det ett spöke? Eller ett monster? Eller är det bara pappa som hänger lakan på tork?

Och så träffar vi djur. Alfons katt Pussel tycker om köttbullar. Men vad äter pappas apa? Den som han säger att han ser genom fönstret.

Men mest spännande är att Alfons har träffat en trollkarl. En som kan trolla fram allt! Till och med en riktigt hund. Det hoppas i alla fall Alfons. Om det blir så får ni veta om gör ett besök på vår föreställning.
BOKA BILJETTER HÄR! Länk till annan webbplats.

Följ med Selin Charter Länk till annan webbplats. på hummersafari i Kosterhavets nationalpark, lördagar 1 okt- 29 okt 2022.

Hösten 2019 startade en storsatsning på kultur i fokus på Kosteröarna, ett av de största kulturevenemangen någonsin - under lågsäsong. Den fortsätter även i år: Fjärde upplagan av Konst- och musikfest på Koster, med någonting för alla. Det blir många barnaktiviteter, målarkuser och konserter under hela veckan. Programmet här på sikt:

https://kosteroarna.com/konst-musik-fest/ Länk till annan webbplats.

Mer info: Kulturhöst på Koster | Facebook Länk till annan webbplats.

SÖNDAG 30 OKTOBER


MÅNDAG 31 OKTOBER

Kom och prova på Streetdance!

Street killar 8-12 år
Måndag 31 oktober kl 10:00-10:45

Streetdance Choreo 9-13 år alla nivåer
Måndag 31 oktober kl 11:00-12:00

Streetdance är ett samlingsnamn för alla danser som kommit till på gator och klubbar och som under senare år utvecklas i dansstudios runt om i världen. Ni kommer få lära er en koreografi och vi har roligt tillsammans. Kom i
träningskläder och ta med vattenflaska och inneskor. Varmt välkomna!

Anmälan till nina.sire@stromstad.se
Gratis, begränsat antal platser.

TISDAG 1 NOVEMBER

Ett höstäventyr för åldrarna 10 -12 år.

Kom till biblioteket och anta vår utmaning! Vi tar dig på en resa genom böckernas värld, kanske just dina litterära kunskaper kommer till användning!

Lös våra kluriga uppdrag och hitta Bat, en busig liten fladdermus som har stulit koden till lådan och gömt sig någonstans i biblioteket. Kan du och dina kompisar hitta koden och öppna den mystiska lådan?

Det är lite klurigt, lite spännande och massa skoj.

Anmälan sker här! Länk till annan webbplats.

ONSDAG 2 NOVEMBER

Välkommen på teatern ”Nasse hittar en stol” på Strömstads shoppingcenter den 2 november. Teatern passar för barn i åldern 3-6 år. Det är Strömstads stadsbibliotek som arrangerar föreställningen men teatern kommer äga rum i en av Kulturskolans danssalar på Shoppingcentret. Föreställningarna är för höstlovslediga barn tillsammans med medföljande vuxen.
TID & PLATS: 10.00 & 11.00
Föreställningen är gratis men bokning krävs! https://bibliotek.ranrike.se/evenemang Länk till annan webbplats.

För aspirerande häxor och trollkarlar finns det här med möjlighet att delta i en 2 timmar workshop i trollstavsmakeri.
Kursdeltagarna får lära sig att tälja sin egna trollstav. Martin går igenom träslagens magiska egenskaper. Och lär barnen om trollstavens uppbyggnad och tillsammans bestämmer de individuell design. Vi pratar om knivsäkerhet, samt säker täljteknik.

​Vi går igenom träslagens magiska egenskaper. Vi lär oss om trollstavens uppbyggnad och bestämmer individuell design. Alla trollstavar är unika. Innan vi börjar tälja pratar vi om knivsäkerhet, samt säker täljteknik.

​Efter denna grundkurs är vår förhoppning att deltagaren på egen hand kan utveckla sitt intresse för båda hantverk och magi.

Deltagare per kurs: Max 10 st.
Barn under 13 år i sällskap med vuxen. (Vuxen räknas inte som deltagare).
Deltagarålder: 8-14 år

Handledare: Martin Boman Östh

TID & PLATS: Kulturhuset Skagerack klockan 13.00
Anmälan: tove.meyer@stromstad.se
Gratis, först till kvarn.

Kom och upplev musiksagan "När Prinsar Stannar Hemma" med Kulturskolans musiklärare Heta och Inger. Musiksagan handlar om en prins och hans ovanliga kompisar. Föreställningen är interaktiv och barnen får delta med rörelse och sång. Musiksagan vänder sig till barn från 3 till 9 år. Sagan är cirka 25 minuter lång och varje barn (syskon) deltar med en vuxen. Föreställningen är i Strömstiernaskolans aula den 2 november kl. 14:00.

Du anmäler dig och ditt barn via mail till heta.kaipainen@stromstad.se . Ange “Musiksaga” som ämne och hur många barn och vuxna ska delta. Vi ses i Strömstiernaskolans aula! 

TORSDAG 3 NOVEMBER

Upplev en spännande eftermiddag på Kulturhuset Skagerack och lär dig mer om rollspel & brädspel. Mer info kommer!

Ett höstäventyr för åldrarna 10 -12år.

Kom till biblioteket och anta vår utmaning! Vi tar dig på en resa genom böckernas värld, kanske just dina litterära kunskaper kommer till användning!

Lös våra kluriga uppdrag och hitta Bat, en busig liten fladdermus som har stulit koden till lådan och gömt sig någonstans i biblioteket. Kan du och dina kompisar hitta koden och öppna den mystiska lådan?

Det är lite klurigt, lite spännande och massa skoj.

Anmälan sker här! Länk till annan webbplats.

FREDAG 5 NOVEMBER

LÖRDAG 6 NOVEMBER

SÖNDAG 7 NOVEMBER

DETTA HÄNDER OCKSÅ!

På Strömstad museum ska barnen också ha kul. Nytt för 2022 är att vi erbjuder spännande barnaktiviteter i museets lokaler.

• Upplev vår kluriga skattjakt med en liten belöning.
• Klä ut er i tidsriktiga 1700-tals kläder.
• Jobba som arkeolog för en stund. Men det gäller att ha tålamod och jobba försiktigt för att hitta något dyrbart och få en liten belöning.
• Ta en paus vid den gamla skolbänken och teckna en stund.

www.stromstadsmuseum.com Länk till annan webbplats.
Öppettider: tisdag - fredag, 11-16 (stängt för lunch 13-14). Adress: Södra Hamngatan 26, Strömstad

Biograf Park Länk till annan webbplats. visar aktuella filmer och har öppet hela året. Här kan du även kombinera biomys med smarrig pizza!

Strömstad Foodcourt Bowling Länk till annan webbplats. kan hela familjen ha roligt tillsammans. Ni kan bowla, spela shuffleboard, biljard eller arkadspel. Blir ni hungriga så finns det restauranger i anslutning till spelhallen.

FRITIDSGÅRDEN

Kom till fritidsgården under höstlovet och spela biljard, pingis, besök vårt e-sportrum, spela sällskapsspel, skapa musik i våra replokaler, se på film eller var med på någon av alla våra spännande kurser. Fritidsgården är en plats för dig som ungdom, där du kan slappna av efter skolan och träffa vänner, nya som gamla. Under öppettiderna finns det alltid fritidsledare på plats.

Öppettider vecka 44:

Tisdag: 16.00-21.00
Onsdag: 16.00-21.00
Torsdag: 16.00-21.00
Fredag: 16.00-22.00
Söndag: 16.00-21.00

Öppettider i Skee fritidsgård:

Måndag: 16.00-21.00
Tisdag: 16.00-21.00

Vår simhall är unik med saltvatten! Badhuset ligger mitt i centrum med en enorm utsikt över inloppet till Strömstads gästhamn. Bassängen är 25 meter och håller 28 grader. OBS! Barnpoolen är tyvärr stängd tillsvidare.

Barn 0-6 år måste bada tillsammans med betalande vuxen!

Strömstad med Kosterhavets nationalpark bjuder på fina upplevelser med möjlighet till fantastisk paddling både inomskärs och lite mer ute i skärgården. Ni kan antingen hyra kajaker Länk till annan webbplats. och paddla på egen hand eller följa med på en arrangerad guidade kajakturer, några företag är Koster Adventures Länk till annan webbplats.och Koster Kayak Tours Länk till annan webbplats.som du hittar ute på Kosteröarna. Hit reser du med Koster Marin.

Kanske har du sett Wild Kids, Robinson, Mästarnas Mästare eller Sveriges starkaste familj? Daftökampen är dessa tävlingar på Daftö-way som du upplever tillsammans med familjen! Boka familjeäventyret Daftökampen med eller utan övernatting, mer information hittar du på Daftö Resort. Länk till annan webbplats.

Här kan hela familjen njuta av bastubad, skaldjurmiddag i sjöboden och grilla vid deras mysig vindskydd. Dessutom uppleva MTB/cykling i Lagunen Bikepark, vandring i Kosterhavets nationalpark och längs vandringslederna Kuststigen eller Bohusleden. Läs mer och boka höstens upp Länk till annan webbplats.

Det finns aktiviteter för hela familjen - alltifrån mysigt spökpyssel, pumpakarvning, läskigheter i Kråkslottet och Spökkällaren, spökhistorier, spel och åk i ett par attraktioner till skräckupplevelsen i Spöktåget. Det blir såklart också vårt stora Spökpartaj i Restaurang Packhuset med mat, dryck, show och bus med spökpirater för boende gäster. Platser släpps för dagsbesökare i mån av plats. De allra flesta aktiviteter ingår för dig som bor hos oss, de andra kan läggas till för dig som vågar. Spöktober pågår från den 1-15/10 och från den 28/10 till den 6/11. Läs mer och boka på dafto.se. Länk till annan webbplats.

Ta med hela familjen och vandra de 222 metrarna upp för berget. Väl uppe får ni magisk utsikt över både Sverige och Norge och kan njuta av er medhavda picknick. Vindskydd med grillplats (ved finns) och utsiktstorn finns på toppen. Parkering finns i anslutning till leden, Björneröd. Gå sedan en liten bit längs vägen och vik in där Bohusleden fortsätter. Härifrån är det cirka 1,5 km upp till toppen. Mer info/karta hittar du via www.bohusleden.se Länk till annan webbplats.

Här hittar du en spännande park med många möjligheter. Vill du lära dig hur man får fart utan att trampa, är vår pump track ett perfekt alternativ. Vill du öva svängar eller hopp ska du börja på teknikytan. Vill du glida ner i härliga mjuka svängar ska du ta testa flow banan. Oavsett erfarenhet och förkunskaper så kan alla cykla och ha roligt i Lagunen Bikepark Länk till annan webbplats.!

Cykel och Salt Länk till annan webbplats. tar er ut på spännande cykelupplevelser, allt från Bikepark äventyr för dig som testat mountainbike förut till guidade turer i olika miljöer.

Daftö Resort Länk till annan webbplats. finns stigcykling i blå och röd svårighetsgrad i skogsmiljö och med mycket klipphällar. Grillplatser finns vid lederna.

Att cykla på Sydkoster är ett trevligt nöje för hela familjen och det finns gott om sköna platser att ta paus vid. Vägarna är fina, näst intill bilfria, och du kommer troligen bara möta flakmopeder och andra cyklister. Kosteröarna är belägna strax utanför Strömstad i norra Bohuslän och du tar dig lätt dit med eller utan egen båt. Kosterbåten Länk till annan webbplats. avgår dagligen från norra hamnen och det går bra att ta med egen cykel på Kosterbåten mot en avgift.
Har du inte egen cykel så finns cykeluthyrning vid Ekenäs och Långegärde på Sydkoster, cyklar (vuxen/barn) behöver inte förbokas! Du kan hyra på Långegärde och lämna cykeln på Ekenäs (och vice versa).
Mer information cykla på Koster Länk till annan webbplats.

Hösten 2019 startade en storsatsning på kultur i fokus på Kosteröarna, ett av de största kulturevenemangen någonsin - under lågsäsong. Den fortsätter även i år: Fjärde upplagan av Konst- och musikfest på Koster, med någonting för alla. Hela programmet här på sikt:

https://kosteroarna.com/konst-musik-fest/ Länk till annan webbplats.

Mer info: Kulturhöst på Koster | Facebook Länk till annan webbplats.

ANDRA UTFLYKTSTIPS - BARNENS FAVORITER

Kosterhavets nationalpark är en flerdimensionell upplevelse och här sker oändligt mycket spännande under både över och havsytan. Besökscenter naturum Kosterhavet Länk till annan webbplats.ligger ute på Kosteröarna, (Sydkoster) Ekenäs brygga. Här finns utställningar med många fina foton, interaktiva aktiviteter och mikroskop där du kan titta på dina egna strandfynd. Dessutom har de ett klappakvarium där du kan få se och känna på några av Kosterhavets invånare. För öppettider besök naturum hemsida>> Länk till annan webbplats.
Extraöppet under höstlovet 31 okt–6 nov mån-fre: kl. 10-17 och lör-sön: kl. 11.30-17.
Passa gärna på att utforska Sydkoster som inbjuder till familjevänliga promenader som utgår ifrån Ekenäs. Läs mer om vandring på Sydkoster>> Länk till annan webbplats.

Det här höstlovet kommer det att spöka i alla ungas smartphones i Strömstad. Som höstlovsaktivitet erbjuder kommunen nämligen en lokal och digital spökvandring. Specialskriva ljudberättelser med bakgrund i Strömstads historia går från och med höstlovet vecka 44 att lyssna på i Storyspots app!

Den lokala och digitala spökvandring är specialskriven för Strömstads unga och handlar om gamla lokala läskigheter och övernaturliga myter som både är spännande, skrämmande och ger en inblick i hur livet kunde vara förr. Storyspottarna är skriva och berättade av historikern och professionella podcastaren Linda Segtnan vars specialitet är att utforska myter och föreställningar kring det övernaturliga. För att kunna skapa Spökvandringen gjorde hon noggrann research på Strömstads lokala historia.

Berättelserna är lite läskiga så man bör vara cirka 9 år för att lyssna.

Upplev Spökvandringen i Storyspot genom att ladda ner appen gratis i App Store eller Google Play. Sök efter platserna på kartan eller skriv ”Spökvandring Strömstad” i Sökrutan.

Aktiviteterna har tagits fram i samarbete med föreningar, Strömstads kommun och Föreningsnavet.

Kontakt

Kulturansvarig:

Tove Meyer
tove.meyer@stromstad.se
0526-192 35

Fritidsansvarig:

Marcus Palm
marcus.palm@stromstad.se
0526-190 00

Tipsa EN VÄN

My Page

SENAST UPPDATERAD: , Tove Meyer

SIDANSVARIG: Tove Meyer