MENY

Kontakta OSS

KONTAKT

Strömstad kommun
Norra Bergsgatan 23
452 80 Strömstad
Växel 0526-190 00

Öppetider

Måndag-fredag
Klockan 8.00-16.30.

Ställ en fråga

Lämna en synpunkt

Felanmälan

Ställ en fråga

Du är välkommen med alla sorters frågor om kommunen och den kommunala servicen. Vi ser till att du får svar. Om du tycker att svaret dröjer, hör av dig till kommun@stromstad.se eller ring oss på 0526-190 00.


Lämna en synpunkt

Här kan du lämna synpunkter, förslag och klagomål, men också ge oss beröm. Din synpunkt registreras i kommunens diarium. Den blir då offentlig och kan läsas av alla.

Välj vilken typ av synpunkt du vill lämna * (obligatorisk)

Tillstånd och regler på offentliga platser

Enligt ordningslagen krävs tillstånd från polismyndigheten för all användning av offenlig plats. Det gäller allt från uteserveringar till trottoarpratare, kiosker, lotteriförsäljning, affischering till byggnadsställningar, containrar, evenemang med mera.

Allmänna sammankomster och offentliga tillställningar är också tillståndspliktiga och kräver Polismyndighetens tillstånd. Exempel på offentliga platser är gator, trottoarer, cykelvägar, torget, parker m m.

Ansökningsblankett finns att hämta på polisstationer eller på Polisens webbplats. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kommunen är remissinstans

Tekniska förvaltningens gatuavdelning fungerar som remissinstans åt polisen vid förfrågan om upplåtelse av offentlig plats. Utöver Tekniska förvaltningens godkännande krävs det oftast övriga myndigheters medgivande/tillstånd för den verksamhet som du kommer att bedriva på offentlig plats. Det kan handla om Miljö- och hälsoskydd, Räddningstjänsten med flera.

När berörda instanser yttrat sig och om allt är i sin ordning, utfärdar polisen ditt tillstånd och skickar beslutet till dig.

Avgift tas ut

Efter att beslutet fattats, får du en faktura från Strömstads kommuns gatuavdelning som avser kostnad för markhyra och eventuella skyltsättningskostnader med mera.

I Strömstads kommuns taxebilaga hittar du avgifter för torghandel, uteserveringar, byggställningar m.m.

Kontakt

Kommuncenter

Stadshuset,
Norra Bergsgatan 23

0526-190 00
kommun@stromstad.se

Växeln och kommuncenter öppet vardagar:
8:00 - 12:00,
13:00- 16:30

Rubrik

Text

Tipsa EN VÄN

My Page

SENAST UPPDATERAD: , Jeanette Johander

SIDANSVARIG: Maria Kvarnbäck