MENY

Kontakta OSS

KONTAKT

Strömstad kommun
Norra Bergsgatan 23
452 80 Strömstad
Växel 0526-190 00

Öppetider

Måndag-fredag
Klockan 8.00-16.30.

Ställ en fråga

Lämna en synpunkt

Felanmälan

Ställ en fråga

Du är välkommen med alla sorters frågor om kommunen och den kommunala servicen. Vi ser till att du får svar. Om du tycker att svaret dröjer, hör av dig till kommun@stromstad.se eller ring oss på 0526-190 00.


Lämna en synpunkt

Här kan du lämna synpunkter, förslag och klagomål, men också ge oss beröm. Din synpunkt registreras i kommunens diarium. Den blir då offentlig och kan läsas av alla.

Välj vilken typ av synpunkt du vill lämna * (obligatorisk)

Heta arbeten

Tidigare har det funnits två olika utbildningar, dels för "vanliga" Heta arbeten, som t ex svetsning, skärning och lödning och dels för Heta arbeten - Tak för de som lägger tätskikt.

Från 2003-10-01 går samtliga hetarbetare den nya gemensamma utbildningen som leder till ett certifikat som ger behörighet till alla typer av Heta arbeten.

Utbildningen följer de regler som framtagits i samarbete mellan Svenska Brandskyddsföreningen och försäkringsbolagen i Sverige

Certifikat

Försäkringsbolagen kräver att du som utför brandfarliga "Heta arbeten" skall ha en utbildning som leder till ett certifikat. Det visar att du har kompetensen att utföra dessa arbeten. Sedan den här regeln infördes har olyckorna minskat. Utbildning är en färskvara och det händer hela tiden nya saker på området. Ett certifikat gäller i fem år. Deltagare som genomgått utbildning i "Heta arbeten" via Brandskyddsföreningen Väst får meddelande när det är dags att förnya certifikatet.

Utbildningsmål

Efter kursen skall du kunna: grundläggande brandkunskap, de tio säkerhetsreglerna, begreppet brandskyddsansvarig samt vilka krav som försäkringsbolagen ställer. Du skall även kunna hantera handbrandsläckare. Vill du veta mer om Heta arbeten besök Brandskyddsföreningens Webbsida. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Praktik

Vi går igenom släckmedel och släckutrustning. Du får lära dig att hantera gasflaskor om det börjar brinna, praktiska släckövningar med handbrandsläckare och brand i kläder med mera.

Kursens längd

Kursen består av en teoridel på räddningsstationen i Tanum eller Strömdtad och en praktisk del som hålls på räddningstjänstens övningsfält, totalt omfattande sex timmar.

Kursavgift

Kostnad per kurs är 2 895 kr + moms per deltagare och innefattar kursdokumentation, certifikat, kursintyg samt kaffe.

Anmälan via Svenska Bandskyddsföreningen Väst brandskyddsföreningens webbsida. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kontakt

Räddningstjänsten
raddningstjansten@stromstad.se

Räddningschef
Christer Nilsson
0526-191 02
070-606 14 78

Ställföreträdande Räddningschef
Ida Luther Wallin
0526-191 01

Brandinspektör
Håkan Baatz
0526-191 03

Besöks- och leveransadress: Räddningstjänsten Strömstad
Ringvägen 112
452 35 Strömstad

Tipsa EN VÄN

My Page

SENAST UPPDATERAD: , Maria Alfredsson

SIDANSVARIG: Christer Nilsson