MENY

Kontakta OSS

KONTAKT

Strömstad kommun
Norra Bergsgatan 23
452 80 Strömstad
Växel 0526-190 00

Öppetider

Måndag-fredag
Klockan 8.00-16.30.

Ställ en fråga

Lämna en synpunkt

Felanmälan

Ställ en fråga

Du är välkommen med alla sorters frågor om kommunen och den kommunala servicen. Vi ser till att du får svar. Om du tycker att svaret dröjer, hör av dig till kommun@stromstad.se eller ring oss på 0526-190 00.


Lämna en synpunkt

Här kan du lämna synpunkter, förslag och klagomål, men också ge oss beröm. Din synpunkt registreras i kommunens diarium. Den blir då offentlig och kan läsas av alla.

Välj vilken typ av synpunkt du vill lämna * (obligatorisk)

Hantering av pandemin

Sidan är uppdaterad:

I Strömstads kommun tar vi vår del av ansvaret för att begränsa smittspridningen av covid-19. Här finner du svar på vanliga frågor och en statusuppdatering i fråga om kommunens ansvarsområde.

Minskad smittspridning, lättnader i restriktionerna och ökad vaccinationsgrad gör det möjligt för många av kommunens verksamheter att återgå till normalläge. Inom omvårdnaden om äldre gäller fortsatt hög beredskap.

Lättnader från den 29 september påverkar inriktningen på en rad områden. Nedan en översikt över hur kommunen arbetar vidare under pandemin.

Folkhälsomyndigheten om vad som gäller efter den 29 sept Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Inriktning för att motverka smittspridning:

 • Fortsatt beredskap för åtgärder genom stabsmöten internt.
 • God hygien och smittsäkra möteslokaler i kontorsmiljöer.
 • Bibehållen användning av skyddsutrustning inom omvårdnad och rekommendationer om vaccinering till både personal och anhöriga i syfte att hindra att smitta når utsatta äldre.
 • Uppmaning till alla invånare som kan att vaccinera sig.
 • Egentester för personal vid symptom och gurgeltester vid smittspårning i skolan.
 • Insatser för att begränsad smittspridning i skolan, bland annat via hygienåtgärder samt utevistelse.
 • Fortsatt information om lokalt smittläge på webbplats och i sociala medier.
 • Samverkan med Smittskydd Västra Götaland och med lokala vårdcentraler kring vaccinering.
 • Bibehållet fokus på det ”besökssäkra Strömstad” med erbjudande för företag och föreningar om kostnadsfri skyltning för minskad smittrisk.
 • Påminnelser till ovaccinerade och ej fullt vaccinerade om möjligheter till och fördelar med vaccinering.

Löpande uppdatering och lägesbild

Aktuella frågor kring kommunens verksamheter hanteras på sidan frågor och svar och på våra temasidor. Observera att information om smittade eller sjuka omfattas av patientsekretess, därför lämnar vi inte ut uppgifter om sjukfall i verksamheten.

För lokal och regional statistik över sjukfall i Covid-19, se veckorapporter från Smittskydd Västra Götaland. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Om regler för restauranger och krogar

Efter den 29 september har inte längre kommuner eller länsstyrelser ansvar för tillsyn av trängsel eller åtgärder på serveringsställen. För restaurang- och krogägare gäller dock fortsatt ansvarstagande för att motverka smittspridning.

Folkhälsomyndigheten om ansvar för restaurang- och krogägare Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Smittskydd - detta gäller

Covid-19 kan leda till allvarlig sjukdom. Alla har ett personligt ansvar att skydda sig själv och andra mot smitta. Du bör därför stanna hemma vid symtom, även om du bara är lite sjuk. Testa dig för att se om du bär på viruset. Är du ovaccinerad - vaccinera dig så snart det går.

Rekommendationer för ovaccinerade

Du som är vuxen och inte är fullvaccinerad mot covid-19 bör ta särskild hänsyn till personer i riskgrupp och personer som är 70 år och äldre. Du bör vidta försiktighetsåtgärder för att undvika att du själv blir smittad och för att undvika spridning av covid-19. Du bör därför:

 • hålla avstånd till andra människor, och
 • särskilt undvika nära kontakter med personer i riskgrupp och personer som är 70 år och äldre.

Folkhälsomyndighetens allmänna råd om restriktioner efter den 29 september och rekommendationer för ovaccinerade. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Läs mer:

Other languages

Tipsa EN VÄN

My Page

SENAST UPPDATERAD: , Maria Kvarnbäck

SIDANSVARIG: Maria Kvarnbäck