HJÄLPTJÄNSTER

MENY

LYSSNA

Kontakta OSS

KONTAKT

Strömstad kommun
Norra Bergsgatan 23
452 80 Strömstad
Växel 0526-190 00

Öppetider

Måndag-fredag
Klockan 8.00-16.30.

Ställ en fråga

Lämna en synpunkt

Felanmälan

Ställ en fråga

Du är välkommen med alla sorters frågor om kommunen och den kommunala servicen. Vi ser till att du får svar. Om du tycker att svaret dröjer, hör av dig till kommun@stromstad.se eller ring oss på 0526-190 00.


Lämna en synpunkt

Här kan du lämna synpunkter, förslag och klagomål, men också ge oss beröm. Din synpunkt registreras i kommunens diarium. Den blir då offentlig och kan läsas av alla.

Välj vilken typ av synpunkt du vill lämna * (obligatorisk)

Tips på aktiviteter i Coronatider

Många aktiviteter är inställda och vi uppmanas att undvika fysisk kontakt med dem vi inte umgås med till vardags. Då kan det vara svårt att hitta på aktiviteter. Här finns tips för olika åldrar!

Umgås utomhus är vad som gäller i sommar! Botanisera nedan och hitta fler aktuella aktiviteter och utflyktstips på turistbyråns webbplats.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Träning och idrottsaktiviteter

På Kärleksudden och Erlandseröd finns utomhusgym där du även kan få upp flåset och träna styrka.

Fysisk aktivitet är bra för hälsan och idrott och träning ska därför fortsätta, anser Folkhälsomyndigheten, men vissa försiktighetsåtgärder behövs för att minska risken för smittspridning. Från och med 14 juni är idrottstävlingar, matcher och cuper utan publik tillåtet i alla åldrar.

Hitta ut och orientera!

Stolparna är på plats, så nu är det bara att ge sig ut och hitta dem! Hittaut är ett friskvårdsprojekt med karta och smartphone – ett enkelt och roligt sätt att få motion samtidigt som du upptäcker nya och vackra platser runtomkring i Strömstad. En detaljerad karta med alla checkpoints hämtar du gratis på infocenter (turistinformation, gamla tullhuset) eller på kommuncenter (stadshusets reception), men du hittar den förstås också på Hittautwebben och i Hittautappen. Förutom nöjet i att hitta de där stolparna har du chans att vinna fina priser också! Allt du behöver göra är att skapa ett konto och registrera dina checkpointkoder. Lycka till där ute!

orientering.se/provapaaktiviteter/hittaut/stromstad/länk till annan webbplats

Städa en strand!

Förena nytta med nöje - upplev våren i strandkanten och plocka skräp från vinterns stormar. Strandstädarkit med påsar, handskar och annat smått och gott för en trivsam skräpplockardag finns att hämta på Återvinningscentralen, Kommuncenter (stadshuset), Infocenter och Kosterhavets Ekobod på respektive öppettider. Lämna din säck i fält och märk ut var den finns på vår digitala stranstädarkarta så hämtas skräpet senare.

Mer om strandstädarkartan i kartportalen

Friluftsliv

I Strömstad har vi tillgång till en stor variation av utomhusaktiviteter. Vi har naturen nära och att vistas utomhus främjar såväl den fysiska som den psykiska hälsan. Det finns flera tips för härliga promenader: Hälsans stig, motionsspåren vid Erlandseröd, Kasen och Tjärndalen är några av dessa.

Här hittar du tips på strövområden och vandringsleder i Strömstad.

Biblioteket

Här finns tips från biblioteket på appar, sidor och tjänster för dig som är sugen på att läsa och lyssna.

”Boken Kommer”
De som inte själva kan ta sig till biblioteket kan beställa böcker, talböcker, tidskrifter. De får sedan hem en bokkasse. Om det skulle bli problem med utkörning på grund av personalbrist kan en bibliotekarie plocka böcker till låntagare och lämna i dörren till äldre som inte bör komma in/anhörig/snäll granne.

E-böcker och e-ljudböcker via appen Biblio
Det går att låna hemifrån. Kräver lånekort med pin-kod och internetuppkoppling: stromstad.se/ebockerlänk till annan webbplats

Tips på fler gratis e-boksresurser finns på Strömstads biblioteks webbplatslänk till annan webbplats. Dessa kräver inte något lånekort.

Litteraturbanken
Litteraturbankenlänk till annan webbplats är en fantastisk resurs! Här finns klassiska svenska verk som man kan läsa, ladda ner, söka i och skriva ut. Man kan även hitta filmer och ljudklipp rörande svensk litteratur och författare. Helt gratis och kräver inget lånekort.

Familjecentralen

Familjecentralen har öppet som vanligt. Alla friska barn och föräldrar är välkomna. Det finns möjlighet till utelek och man vill välja det.

Mer information från Familjecentralen

Hittar du vad du letar efter?

Tipsa EN VÄN

My Page

SENAST UPPDATERAD: 2020-09-18, Maria Isaksson

SIDANSVARIG: Maria Kvarnbäck