HJÄLPTJÄNSTER

MENY

Kontakta OSS

KONTAKT

Strömstad kommun
Norra Bergsgatan 23
452 80 Strömstad
Växel 0526-190 00

Öppetider

Måndag-fredag
Klockan 8.00-16.30.

Ställ en fråga

Lämna en synpunkt

Felanmälan

Ställ en fråga

Du är välkommen med alla sorters frågor om kommunen och den kommunala servicen. Vi ser till att du får svar. Om du tycker att svaret dröjer, hör av dig till kommun@stromstad.se eller ring oss på 0526-190 00.


Lämna en synpunkt

Här kan du lämna synpunkter, förslag och klagomål, men också ge oss beröm. Din synpunkt registreras i kommunens diarium. Den blir då offentlig och kan läsas av alla.

Välj vilken typ av synpunkt du vill lämna * (obligatorisk)

Vaccinering mot covid-19 i Strömstads kommun

Sidan är uppdaterad:

Vaccinering mot covid-19 pågår i Strömstads kommun. Det är Västra Götalandsregionen som ansvarar för vaccinering. Kommunens hemsjukvård bistår i vaccineringen av omsorgstagare vid särskilda boenden och omsorgstagare med hemsjukvård.

Se statusuppdatering avseende vaccinering inom kommunen

Vaccinering på boenden och inom hemsjukvård

Inom Strömstads kommuns verksamheter är personer som är sjuttio år eller äldre och som har beviljade hälso- och sjukvårdsinsatser, prioriterade för vaccinering. Det gäller både personer som bor på vård- och omsorgsboenden och de som har sjukvårdsinsatser i hemmet. För de som bor hemma och har hemsjukvård gäller erbjudandet även anhörig som bor i samma hushåll. Kommunens sjuksköterskor inom hemsjukvården och vård- och omsorgsboenden genomför vaccinationerna.

Information och samtycke

Den som är aktuell för vaccination får information och förfrågan om vaccinering av sjuksköterskorna kopplade till hälso- och sjukvårdsinsatser. Samtycke för vaccination krävs. För de personer som inte kan ta till sig informationen eller fatta beslut själva kontaktas anhörig enligt de rutiner som finns.

Vaccinering av personal

Vaccinering av personal inom kommunens omvårdnadsverksamheter sköts av en vårdgivare utsedd av Västra Götalandsregionen. Kommunen inväntar besked om tidpunkt och genomförande.

Vaccinering av personer som har hemtjänst

Hemtjänsttagare med både hemsjukvård och hemtjänst vacineras av hemsjukvården. Har du enbart hemtjänst är det din vårdcentral som ordnar med vaccination. Det samma gäller dig som enbart har trygghetslarm och/eller matleverans via hemtjänsten.

Mer information

Information om vaccination mot covid-19 i vår region på Vårdguiden 1177länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Se allmän information och faktablad från Folkhälsomyndigheten härlänk till annan webbplats
Myndighetens faktablad översätts successivt till flera språk.

Mer om vaccination hos Västra Götalandregionenlänk till annan webbplats

Hittar du vad du letar efter?

Tipsa EN VÄN

My Page

SENAST UPPDATERAD: , Maria Kvarnbäck

SIDANSVARIG: Maria Kvarnbäck