HJÄLPTJÄNSTER

MENY

Kontakta OSS

KONTAKT

Strömstad kommun
Norra Bergsgatan 23
452 80 Strömstad
Växel 0526-190 00

Öppetider

Måndag-fredag
Klockan 8.00-16.30.

Ställ en fråga

Lämna en synpunkt

Felanmälan

Ställ en fråga

Du är välkommen med alla sorters frågor om kommunen och den kommunala servicen. Vi ser till att du får svar. Om du tycker att svaret dröjer, hör av dig till kommun@stromstad.se eller ring oss på 0526-190 00.


Lämna en synpunkt

Här kan du lämna synpunkter, förslag och klagomål, men också ge oss beröm. Din synpunkt registreras i kommunens diarium. Den blir då offentlig och kan läsas av alla.

Välj vilken typ av synpunkt du vill lämna * (obligatorisk)

Tillsyn för att motverka spridning av Covid-19

Miljö- och byggnämnden i Strömstdas kommun ansvarar för att kontrollera efterlevnaden av Folkhälsomyndighetens råd och föreskrifter för att förhindra smittspridning på serveringsställen.

Restriktioner med anledning av Covid-19

Regeringen och folkhälsomyndigheten meddelar löpande restriktioner för restauranger, barer, kaféer, nattklubbar samt andra verksamheter som serverar mat eller dryck till sina gäster.

DETTA GÄLLER:

 • Sällskap ska hålla minst 1 meter avstånd mellan varandra.
 • Den som driver ett serveringsställe ska vidta lämpliga åtgärder för att trängsel ska undvikas på de inom- och utomhusytor som besökare har tillträde till.
 • Lämpliga åtgärder för att undvika trängsel kan vara att begränsa det totala antalet besökare som samtidigt vistas på serveringsstället.
 • Att möblera om eller på annat sätt skapa utrymme som att till exempel ta bort möbler, markera avstånd i golv etcetera.
 • Att markera avstånd som besökare bör förhålla sig till eller att använda kösystem.
 • Servering av mat eller dryck får endast ske till besökare som sitter vid ett bord, en bardisk eller liknande.
 • Det ska vara minst 1 meter avstånd till andra sällskap och sittande gäster med utdragen stol sittande rygg mot rygg.
 • Buffé kan serveras om gästerna kan plocka sin mat utan att det uppstår trängsel och verksamheten har utökade rutiner samt att det är minst 1 meter avstånd till sittande sällskap och mellan sällskap. Gäller även när sällskap rör sig i restaurangen.
 • Max 8 personer i ett sällskap får sitta vid samma bord inomhus och minst
  1 meter mellan sällskapen.
 • Utomhus finns ingen maxgräns per sällskap men det ska vara minst 1 meter mellan sällskapen.
 • Hämtmat kan köpas så länge det inte uppstår trängsel bland dem som väntar, hämtar eller betalar. Även här gäller minst 1 meter mellan sällskap.
Ritning som visar att det ska vara en meter mellan sällskap vid bord

Löpande arbete

Strömstads kommun utför tillsyn enligt gällande lagstiftning. Vid besöket kontrolleras att råd och föreskrifter för att förhindra smittspridning följs. Vid identifierade brister tas kontakt med ägare eller personal för att informera och föra en dialog om hur man kan göra för att minska risken för smittspridning. Att lösa problemet direkt är önskvärt, vid behov av mer tid för en lösning återkommer inspektörerna för en uppföljande kontroll.

Om bristerna kvarstår och inte åtgärdas kan beslut om föreläggande eller förbud riktas mot verksamheterna. Det kan till exempel gälla tillfällig stängning eller begränsning av öppettider.

Informationsmaterial från branschorganisationen Visita för campingar, hotell och restauranger. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Folkhälsomyndighetens föreskrifter och allmänna råd om att förhindra smitta av covid-19 på restauranger och caféer m.m. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Lag om tillfälliga smittskyddsåtgärder på serveringsställen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Tips och anmälningar

Allmänheten kan lämna tips och anmälningar via kommuncenter eller via kommunens e-tjänst för anmälan av trängsel vid matställen.

Rubrik

Text

Rubrik

Text

Tipsa EN VÄN

My Page

SENAST UPPDATERAD: , Maria Isaksson

SIDANSVARIG: Maria Kvarnbäck