HJÄLPTJÄNSTER

MENY

LYSSNA

Kontakta OSS

KONTAKT

Strömstad kommun
Socialförvaltningen
452 80 Strömstad
Växel 0526-190 00

Öppetider

måndag-fredag
Kl 8.00-16.30.

Ställ en fråga

Lämna en synpunkt

Felanmälan

Ställ en fråga

Du är välkommen med alla sorters frågor om kommunen och den kommunala servicen. Vi ser till att du får svar. Om du tycker att svaret dröjer, hör av dig till sn@stromstad.se eller ring växeln 0526-190 00.


Lämna en synpunkt

Här kan du lämna synpunkter, förslag och klagomål, men också ge oss beröm. Din synpunkt registreras i kommunens diarium. Den blir då offentlig och kan läsas av alla.

*Vi återkommer till dig inom fyra arbetsdagar och meddelar att vi tagit emot din synpunkt. Efter ytterligare tio arbetsdagar meddelar vi vad vi tänker göra åt saken. För dig som valt att få svar via vanligt brev kan det ta ytterligare någon dag.

Välj vilken typ av synpunkt du vill lämna * (obligatorisk)
Fråga 1

Program - För personal

Nedan hittar du intressanta föreläsningar om mental hälsa. De här föreläsningarna är speciellt riktade till personal.

Måndag 18 november

Marlene

10.00-12.00 samt 13.00-15.00
Hur stress och press tas om hand av barnets kropp och knopp
Föreläsning med Marlene Olsen Öbrink
Fysioterapeut sedan 1997 och har arbetat inom akutvård, intensivvård, vårdcentral, barnhabiliteringen, barnpsykiatrin och skolsjukgymnast. Sedan 2004 har jag arbetat mestadels med friska barn som av olika anledningar har en smärta eller dysfunktion i kroppen. Detta har orsakat försenad motorik, ändrat rörelsemönster eller utanförskap i skolan pga hög frånvaro. Min filosofi i arbetet med barn och ungdomar är att förstå sin egen kapacitet och att hitta sitt eget driv. Vi pratar och arbetar med vår egen respekt gentemot vår kropp och knopp och för att hitta denna balans.

En fysisk smärta kan vara konsekvensen av en psykisk ohälsa och vi kan behandla den fysiska smärtan som gör att vår psykiska hälsa förbättras. Vi kan också behandla den psykiska ohälsan som gör att vår fysiska smärta förbättras. Det handlar helt enkelt om att möta barnet och att se vad som passar denna individ här och nu. Det viktigaste är att vi har med barnet i denna process och att hen förstår att det hör ihop.

Föreläsningen kommer att belysa vad som händer i en barnkropp när den utsätts för stress som antingen kommer från en fysisk smärta eller en psykisk ohälsa. Den handlar också om hur vi förhåller oss till detta och vad vi kan göra.
Lokal: Kulturhuset Skagerack,
kaffe och frukt finns framdukat 30 min innan föreläsningen börjar

16.30-18.30 Utbildning med RFSL
Pom Sandhagen från RFSL föreläser om hbtq och normer. Vad betyder olika hbtq-begrepp? Vad är normer och hur påverkar de hbtq-personer? Hur ser hbtq-personers livsvillkor ut samt vad kan vi tänka på när det kommer till bemötande?
För personal som arbetar med barn och unga
Lokal: Aulan, Strömstad gymnasium

Tisdag 19 november

15.00-17.00 Utbildning med RFSL
Pom Sandhagen från RFSL föreläser om hbtq och normer. Vad betyder olika hbtq-begrepp? Vad är normer och hur påverkar de hbtq-personer? Hur ser hbtq-personers livsvillkor ut samt vad kan vi tänka på när det kommer till bemötande?
För personal på resurscentrum samt lärare åk F-6
Lokal: Aulan, Strömstad gymnasium

Onsdag 20 november - Barnkonventionen 30 år!!

Åsa Ekman

9.00-12.00 Barnkonventionen
Åsa Ekman, barnrättskonsult

En inspirerande och tankeväckande föreläsning om barn och ungas livsvillkor, vad är barnkonventionen, nedslag i några artiklar, barnkonventionen som lag, vad är viktigt för barn i min kommun utifrån mitt arbete och mitt uppdrag, tid för diskussion och reflektion.
Lokal: Kulturhuset, Skagerack
Kaffe, thé, frukt och smörgås ingår

 

 

Tjejjouren väst informerar om sin verksamhet i samband med Åsas föreläsning
Lokal: Kulturhuset Skagerack
https://www.tjejjourenvast.se/länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster


Torsdag 21 november

De glömda barnen

13.00-14.30 De glömda barnen
Disa Jagurdzija,

samordnare nätverket De Glömda Barnen Västra Götaland

 

Stödgruppen Buketten informerar om sin verksamhet i Strömstads kommun

Många barn växer upp i en miljö där en förälder eller nära anhörig dricker för mycket. Hur är det för ett barn att växa upp i en familj med den problematiken? Vilka strategier lär sig barn och ungdomar använda för att hantera sin vardag? Hur kan vi vuxna bli bättre på att uppmärksamma och förstå barnens situation samt hur ska vi agera för barnens bästa?
Lokal: Kulturhuset Skagerack
https://www.deglomdabarnen.se/länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Rubrik

Text

Hittar du vad du letar efter?

Tipsa EN VÄN

My Page

SENAST UPPDATERAD: 2019-11-06, Terése Lomgård

SIDANSVARIG: Terése Lomgård