HJÄLPTJÄNSTER

MENY

Kontakta OSS

KONTAKT

Strömstad kommun
Norra Bergsgatan 23
452 80 Strömstad
Växel 0526-190 00

Öppetider

Måndag-fredag
Klockan 8.00-16.30

Ställ en fråga

Lämna en synpunkt

Felanmälan

Ställ en fråga

Du är välkommen med alla sorters frågor om kommunen och den kommunala servicen.
Vi ser till att du får svar.
Om du tycker att svaret dröjer, hör av dig till kommun@stromstad.se eller ring oss på 0526-190 00.


Lämna en synpunkt

Här kan du lämna synpunkter, förslag och klagomål, men också ge oss beröm. Din synpunkt registreras i kommunens diarium. Den blir då offentlig och kan läsas av alla.

Välj vilken typ av synpunkt du vill lämna * (obligatorisk)

Bild på konstutställning på Lokstallet

Välkomna till Konsthallen Lokstallet – Sveriges kanske vackraste konsthall?

Det är dags för sommarutställningen på Konsthallen Lokstallet och denna gång är det konstnärerna Torsten Andersson, Ann Edholm och Sara Möller som ställer ut i samlingsutställningen ”Språkkamp och helighet”

Utställningen består av både måleri, teckning och skulpturer och pågår mellan 13/6 och 2/8. Det är fri entré och insläpp av ett begränsat antal besökare för åt gången att undvika trängsel.

Konstnärernas intention till ”språklighet” syns dels i titlarna men också i de enskilda verkens form och färgrelationer och i relationen till hur verken sinsemellan möter varandra. Det finns också en vilja som vetter mot ett poetiskt och sakralt uttryck i konstverken.

Torsten Andersson (1926 - 2009) arbetade under hela sin konstnärliga praktik med att söka formuleringar för vad måleriet kunde vara ”bortom modernismens sönderstyckande rumsfördelning och realismens prefabricerade motivkrets”. Från slutet av 1960-talet ända till sin död arbetade han med ”abstrakta porträtt av tredimensionella skulpturer”.

Ann Edholm (född 1953) avslutade sina studier på Konstakademien i Stockholm 1986 och fick redan tidigt stor uppmärksamhet för sina ”blödande hålrum”, abstrakta och föreställande på samma gång. Efter det har hennes måleri kommit att bli mer stringent och avskalat, ofta med endast två färger och strama former i en språklig relation. I de senaste verken är hennes måleri mer associativt och återigen finns det plats för det ”skitna” och ”oavslutade”.

Sara Möller (född 1982) avslutade sina studier på HDK i Göteborg 2009 och har sedan dess haft ett antal utställningar och belönades 2013 med Beckersstipendiet. Hon arbetar främst med skulptur och objekt där ofta naturens former är närvarande men också föremålsliga objekt. Skulpturerna förs samman för att skapa en ny associativ helhet.

Urval och hängning av Torsten Anderssons och Ann Edholms verk har gjorts av undertecknad som också tillsammans med Sara Möller hängt hennes verk. Bildmaterial bifogas.


Besöksadress: Uddevallavägen 1, Strömstad
Öppet: tisdag – söndag 12.00-16.00 (Öppet alla dagar i juli)


Kontakt:
Utställningsproducent Yngve Brothén
yngve.brothen@stromstad.se
070-650 03 56


www.stromstad.se/konsthallenlokstallet

Tipsa EN VÄN

My Page

SENAST UPPDATERAD: , Tove Meyer

SIDANSVARIG: