KONTAKT

Strömstads Kommun
Kommuncenter
0526-190 00
kommun@stromstad.se

Besöksadress
Norra Bergsgatan 23
452 80 Strömstad

Öppettider
Vardagar 08.00-16.00
Avvikande öppettider

Djurmotiv från verk ur den kommande utställningen på Lokstallet.

Välkomna på vernissage lördag 6 juli på Lokstallet

Några av Sveriges mest framstående konstnärer ställer ut på Konsthallen Lokstallet! Välkomna att ta del av Jeff Olsson och Jockum Nordströms bildvärld. Tillsammans med Strömstadskonstnären Rolf André skapas en unik utställning på Konsthallen Lokstallet.

Vi är väldigt stolta att presentera en helt unik utställning med tre olika konstnärer som ändå har en gemensam nerv i sitt skapande. Utställningen pågår till och med den 11 augusti.

6/7 – 11/8 ”Den allvarsamma leken”
Teckning, collage, måleri, skulptur med: Rolf André, Jockum Nordström och Jeff Olsson

Vernissage 6 juli 13.00
Invigning, musik med Anders Ådin och introduktion av konstnären och konstkritikern Magdalena Ljung.

Rolf André
"Rolf André, född och uppvuxen i Krokstrand utanför Strömstad. Rolf träffade Stina, sin hustru i Skee's bygdegård. Tillsammans fick de två barn. Rolf var en beläst, intellektuell konstnär, vida omtalad för sina uttrycksfulla bilder. Mörka och humoristiska. Samtidigt var han en alldeles "vanlig människa" som lika gärna diskuterade nära vardagliga ting, ofta med en god portion spetsfundig humor. Blygsam och försynt med stark tro på sin egen konsts betydelse. Motsägesfullt? Jovisst men Rolf var väl som människor är mest, sammansatt och gåtfull. Hans kompromisslösa sätt att uttrycka sig i bild har från första stund imponerat."

Mer om Rolf André: https://rolfandre.se/ Länk till annan webbplats.


Jockum Nordström
Jockum Nordström född 1963 i Stockholm, är en svensk målare, tecknare, illustratör och författare och kanske en av våra största samtida konstnärer. Jockum Nordström har gjort sig ett namn internationellt med sina teckningar och collage; lekfulla, drömska och ibland med en erotisk nerv.
"Jockum Nordström is represented in the collections of MoMA, New York, Centre George Pompidou, Paris, LAM, Lille, SFMoMA, San Francisco, Cleveland Museum of Art, Ohio, Hammer Museum, LA, Magasin III, Stockholm, Moderna Museet Stockholm, Stedelijk Museum, Amsterdam, S.M.A.K. Gent et al. He is represented by Galleri Magnus Karlsson, Stockholm, David Zwirner, New York/London and Zeno X, Antwerp, CAC, New Orleans."

https://www.gallerimagnuskarlsson.com/ Länk till annan webbplats.


Jeff Olsson

"Jeff Olsson född 1981 i Kristinehamn har under hela sitt konstnärskap uteslutande arbetat med teckning. Hans bilder är skapade med kol, grafitpulver och torrpastell på papper och har med få undantag gestaltats i svartvitt. Det finns något uråldrigt och ursprungligt med tecknandet som lever kvar i Olssons bilder även om de förstås är samtida. En poetisk och innehållsmässig koppling till ett primitivt skapande med kolet från en utbrunnen lägereld. Teckningarna kan kännas som kvarlämningar eller meddelanden från en tid som inte längre finns, eller som ännu inte kommit."

https://konstepidemin.se/artist/jeff-olsson/ Länk till annan webbplats.

Arrangör: Konsthallen Lokstallet, Strömstads kommun
Öppettider: I juli alla dagar 12.00-16.00, övrig tid tisdag - söndag 12.00-16.00

Fri entré

Varmt välkomna!

Tipsa EN VÄN

SENAST UPPDATERAD: , Maria Alfredsson

SIDANSVARIG: