HJÄLPTJÄNSTER

MENY

Kontakta OSS

KONTAKT

Strömstad kommun
Norra Bergsgatan 23
452 80 Strömstad
Växel 0526-190 00

Öppetider

Måndag-fredag
Klockan 8.00-16.30

Ställ en fråga

Lämna en synpunkt

Felanmälan

Ställ en fråga

Du är välkommen med alla sorters frågor om kommunen och den kommunala servicen.
Vi ser till att du får svar.
Om du tycker att svaret dröjer, hör av dig till kommun@stromstad.se eller ring oss på 0526-190 00.


Lämna en synpunkt

Här kan du lämna synpunkter, förslag och klagomål, men också ge oss beröm. Din synpunkt registreras i kommunens diarium. Den blir då offentlig och kan läsas av alla.

Välj vilken typ av synpunkt du vill lämna * (obligatorisk)

Utökad valfrihet vid 15 timmars förskola

Du som vill använda möjligheten att ha ditt barn i förskolan 15 timmar i veckan, oavsett arbetssituation, får nu större valfrihet.

Från och med 1 oktober kommer det att finnas två alternativ när det gäller hur du som vårdnadshavare vill förlägga dessa timmar över veckan. Det ursprungliga alternativet 8-11 måndag-fredag kvarstår och kompletteras med ett alternativ där du kan välja tiden 9-14 tisdag-torsdag istället.

Förskolornas rektorer har beslutat om detta med fokus på kvalité för alla barns gemensamma dag i förskolan, för att ge större valfrihet och ta flera vårdnadshavares livssituation i beaktning. Även förskolebarnens och personalens perspektiv har tagits i beaktning.

– Det är ett gemensamt beslut som vi rektorer i förskolan tagit efter att ha lyssnat in vårdnadshavares önskemål och haft dialog med pedagogerna och specialpedagogerna. Vi ser främst till barnens bästa, både de som är i förskolan på heltid och de som bereds plats 15 timmar i veckan och vill att de ska få bästa möjliga pedagogiska verksamhet, säger Malin Andersson rektor för Ekens och Tångens förskola.

– Vi har, under resans gång, lärt oss hur viktigt det är med kontinuitet för barnen och har haft det med oss när vi beslutat om dessa båda alternativ, säger Aron Kjellberg, rektor för Skee, Rossö och Tjärnö förskola.

Om du vill ansöka om förskoleplats 15 timmar i veckan eller ändra något när det gäller din nuvarande plats, gör du det via e-tjänsterna för förskola och fritidshem. Från 1 oktober kommer placering enligt det nya alternativet att börja gälla. Ansökan behöver göras minst två veckor i förväg.

etjanster.stromstad.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Välkommen med din ansökan!

På bilden syns rektorerna för Strömstads kommuns förskolor Malin Andersson, Ulla Wallin, Therese Ascic, Aron Kjellberg och Maritha Johansson.

Tipsa EN VÄN

My Page

SENAST UPPDATERAD: , Maria Isaksson

SIDANSVARIG: