HJÄLPTJÄNSTER

MENY

Kontakta OSS

KONTAKT

Strömstad kommun
Norra Bergsgatan 23
452 80 Strömstad
Växel 0526-190 00

Öppetider

Måndag-fredag
Klockan 8.00-16.30

Ställ en fråga

Lämna en synpunkt

Felanmälan

Ställ en fråga

Du är välkommen med alla sorters frågor om kommunen och den kommunala servicen.
Vi ser till att du får svar.
Om du tycker att svaret dröjer, hör av dig till kommun@stromstad.se eller ring oss på 0526-190 00.


Lämna en synpunkt

Här kan du lämna synpunkter, förslag och klagomål, men också ge oss beröm. Din synpunkt registreras i kommunens diarium. Den blir då offentlig och kan läsas av alla.

Välj vilken typ av synpunkt du vill lämna * (obligatorisk)

Broschyr Visa omtankke

Tillsammans för ett besökssäkert Strömstad!

Regeringen har öppnat för inrikes resor, det ställer krav på ansvarstagande från både oss som möter besökare och på besökarna själva. Strömstads kommun vill tillsammans med näringslivet välkomna till ett besökssäkert Strömstad där vi alla hjälper till att påminna om Folkhälsomyndighetens råd. Allt för en hälsosam sommar för alla!

Lättnader i reserestriktionerna väntas öka antalet besökare till Strömstad precis som på andra platser utmed västkusten.

- Det är både glädjande och viktigt för vårt lokala näringsliv, säger kommundirektör Mats Brocker. Men det är en frihet med begränsningar, både regeringen och ansvariga myndigheter är tydliga med att allt resande sker under strikt eget ansvar. Man ska inte resa om man har symtom och myndigheternas försiktighetsråd ska fortsatt följas.

Strömstads kommun och näringsidkare kommer i sommar att hjälpas åt att påminna om vikten av att hålla avstånd. Särskilda värdar ska se till att det inte blir trångt på allmänna platser.

- Som besökare ska man känna sig trygg med att inte behöva hamna i trängsel i Strömstad, säger kommundirektör Mats Brocker. Från kommunens sida har vi ett tydligt ansvar att skylta upp de platser där vi bedriver verksamhet. Jag vill uppmana alla företag, föreningar och andra aktörer att göra det samma och vidta åtgärder så att vi kan garantera både besökare och boende en bra sommar.

Strömstads kommun - aktiviteter och ansvar i korthet:

  • Tillhandahåller förtryckta affischer och avståndsmarkeringar för företag, föreningar mfl.
  • Anställer mobila värdar som bidar till att trängsel kan undvikas på allmän plats.
  • Anslår skyltar och förstärker hygienrutiner och städning i gästhamn och på allmänna toaletter.
  • Kontrollerar trängsel på serveringar, butiker och campingar. Från 1 juli får kommunerna utökat kontrollansvar enligt smittskyddslagen och kan vid trängsel besluta om restriktioner för en verksamhet.
  • .
  • Erbjuder en samlad plats för företag och föreningar att informera om sina resp åtgärder mot spridning av coronavirus, se vastsverige.com/stromstad/tryggplatslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Mer om kommunens insatser mot spridning av coronavirus


Rubrik

Text

Tipsa EN VÄN

My Page

SENAST UPPDATERAD: , Maria Kvarnbäck

SIDANSVARIG: