Kontakta OSS

KONTAKT

Strömstad kommun
Norra Bergsgatan 23
452 80 Strömstad
Kommuncenter 0526-190 00

kommun@stromstad.se

Öppetider

Måndag-fredag
Klockan 8.00-16.30

Svenska för invandrare (sfi) öppnar upp för ukrainare i Strömstad

Från och med 1 maj 2023 erbjuds svenska för invandrare (sfi) för ukrainare som bor i Strömstads kommun. Målgruppen är de som har flytt från kriget i Ukraina och som sökt skydd genom det så kallade massflyktsdirektivet.

Personer som söker skydd i Sverige enligt massflyktsdirektivet har tidigare inte haft rätt till sfi eller annan utbildning inom kommunal vuxenutbildning. Regeringen meddelade nyligen att medel avsätts för statsbidrag till kommuner för att kunna erbjuda sfi till ukrainare. Barn- och utbildningsnämnden i Strömstad har nu beslutat att gå före och erbjuda sfi till ukrainska medborgare redan från och med 1 maj.

Strömstads Vuxenutbildning står för sfi-undervisningen i sina lokaler på Tångenvägen 2. Flexibel intagning gör att eleverna kan börja studera omgående. Undervisning i sfi erbjuds både på dag- och kvällstid så att även de som arbetar ska kunna delta.

Sfi är en kvalificerad språkutbildning som syftar till att ge vuxna personer med annat modersmål än svenska grundläggande kunskaper i svenska språket.

Läs mer om särskild rutin för att ansöka till sfi för ukrainare

Tipsa EN VÄN

SENAST UPPDATERAD: , Maria Isaksson

SIDANSVARIG: