HJÄLPTJÄNSTER

MENY

Kontakta OSS

KONTAKT

Strömstad kommun
Norra Bergsgatan 23
452 80 Strömstad
Växel 0526-190 00

Öppetider

Måndag-fredag
Klockan 8.00-16.30

Ställ en fråga

Lämna en synpunkt

Felanmälan

Ställ en fråga

Du är välkommen med alla sorters frågor om kommunen och den kommunala servicen.
Vi ser till att du får svar.
Om du tycker att svaret dröjer, hör av dig till kommun@stromstad.se eller ring oss på 0526-190 00.


Lämna en synpunkt

Här kan du lämna synpunkter, förslag och klagomål, men också ge oss beröm. Din synpunkt registreras i kommunens diarium. Den blir då offentlig och kan läsas av alla.

Välj vilken typ av synpunkt du vill lämna * (obligatorisk)

Strömstad - Regeringskansliet direkt om corona

Idag säger vi grattis till Synöve Bråthen, undersköterska i hemtjänstens SoL-team, som i veckan fick möjlighet att föra Strömstads talan i en dialog med statsminister Stefan Löfvén. Få visste att denna skulle äga rum eftersom regeringskansliet undanbett sig publicitet.

Med på videomötet fanns dock fyra speciellt inbjudna journalister från lokal/regional media i de fyra kommuner som deltog i dialogen. Nedan berättar Synöve mer om samtalet.

1. Hej Synöve! Hur var det att prata med statsministern?

Det var väldigt intressant, han verkade vara en trevlig person att prata med. Han lyssnade och det var en lättsam ton. Samtalet varade en timme, fyra kommuner deltog. Vi fick ju dela på tiden, jag hade förstås gärna sagt mer. Jag tror att det är bra för politiken att ibland ha dialog direkt med personalen.

2. Vilka deltog?

Det var en dialog med få deltagare från olika verksamhetsgrenar och kommuner. Förutom Stefan Löfvén deltog:

  • Carina Stolpe, områdeschef äldreomsorgen Torsby, Värmland,
  • Susanne Nordahl, undersköterska på Högåsens äldreboende, Alvesta, Kronoberg,
  • Andrea Tafferner, teamledare, covid-enheten, Hällefors, Örebro,
  • Synöve Bråthen, undersköterska på SoL-teamet inom Hemtjänsten i Strömstad

3. Vad ville statsministern veta? Vad frågade han om? Vad berättade du?

Jag stämde av med våra olika verksamhetsgrenar innan samtalet så att jag skulle svara på ett rättvisande sätt för vår del. Samtalet handlade mycket om hur vi upplevt våren, hur vi arbetar, hur vi fått information, om kontakten med anhöriga och annat. Vi pratade mycket om hur viktigt det är att ha tillräcklig kunskap för sitt jobb. Det är viktigt för kontinuiteten och är bra för både kollegor och vårdtagare. Han var mycket medveten om att personal inom vårdsektorn har låg status, och sa att han vill lyfta frågan om bättre utbildning och äldrevården generellt. Jag skickade med information om de goda arbete som inte minst hemtjänsten gör här i Strömstad, och berättade om nöjda brukare och vad som är viktigt för oss som jobbar.

4. Vad var bakgrunden till samtalet, vem tog initiativet? Varför tror du att Strömstad blev en av de fyra kommuner som deltog?

Vi fick en fråga från Kommunal Väst som i sin tur fått frågan från regeringskansliet om det fanns intresse av dialog med ministern. Jag visste inte mycket av vad samtalet skulle handla om bara att det gällde Corona och situationen kring Covid-19. Jag antog utmaningen, och tänkte att det inte kunde vara så farligt. De ville inte ha någon uppmärksamhet kring frågan eftersom man inte ville att riksmedia skulle återge samtalet. Det skulle vara ett lugn dialog.

5. Stefan Löfvén hälsade till dina kollegor – vad ville han att du skulle framföra?

Det stämmer, innan samtalet avslutades sade han att han ville att vi skulle hälsa alla kollegor och tacka för det fina jobb som utförs i verksamheten. Han betonade också vikten av återhämtning och stöd i arbetet framåt.

6. Vad tror du blir följden av samtalet?

Han ville ha röster från verkligheten och ville nog ha stöd för en starkare politik för att stärka vårdyrkens status och en satsning på äldrevården. Jag fick intrycket av att man förbereder en satsning på äldrevården inom regeringskansliet.

Rubrik

Text

Rubrik

Text

Tipsa EN VÄN

My Page

SENAST UPPDATERAD: , Maria Kvarnbäck

SIDANSVARIG: