Kontakta OSS

KONTAKT

Strömstad kommun
Norra Bergsgatan 23
452 80 Strömstad
Kommuncenter 0526-190 00

kommun@stromstad.se

Öppetider

Måndag-fredag
Klockan 8.00-16.30

Strömstad bland finalister i ranking av miljöbästa kommun!

Den 3 oktober presenteras den årliga rankingen av Sveriges miljöbästa kommun 2023. I dagarna har de tio kommunerna i respektive kategori som visar högst ambition på miljöområdet avslöjats. I kategorin ”landsbygdskommuner” är Strömstad en av tio finalister!

Kommunrankningen ”Sveriges miljöbästa kommun” genomförs varje år av tidningen Aktuell Hållbarhet. Syftet är att mäta kommunernas ambition och aktivitet på miljöområdet. Rankningen grundas på uppgifter i en nyligen genomförd enkät. 77 procent av Sveriges kommuner har svarat på frågor om allt från transporter till livsmedel, stadsplanering och koldioxidbudgetar. I den slutliga poängsättningen räknas resultatet från enkäten ihop med aktuell data från ett flertal olika externa källor, bland annat från Vattenmyndigheten, SCB, SKR, Boverket, Miljöfordon Sverige och Avfall Sverige.

Priset delas ut i fyra kategorier indelade efter SKR:s definitioner; storstäder och storstadsnära kommuner, mellanstora städer och kommuner nära mellanstor stad, mindre städer och tätorter samt landsbygdskommuner.

- Glädjande, kommenterar Marie Edvinsson Kristiansen, kommunstyrelsens förste vice ordförande. Det visar att kommunen jobbar på bra på områden som är viktiga för miljön och klimatet. Tidigare års sämre noteringar i rankingen hänger samman med att vi inte eller bara delvis deltagit i undersökningen. Nu håller vi tummarna för att årets resultat räcker till en topplacering när allt ska summeras den 3 oktober.

Mer om rankingen av Sverige miljöbästa kommun Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Tipsa EN VÄN

SENAST UPPDATERAD: , Maria Kvarnbäck

SIDANSVARIG: