Kontakta OSS

KONTAKT

Strömstads Kommun
Kommuncenter
0526-190 00
kommun@stromstad.se

Besöksadress
Norra Bergsgatan 23
452 80 Strömstad

Öppettider
Vardagar 08.00-16.30
Torsdagar 08.00-16.00
Avvikande öppettider

Stor nobeldag på Strömstad Gymnasium!

Nobeldagen är i antågande och idag höll Strömstad Gymnasium sin alldeles egna Nobeldag för att hylla all den kunskap som gymnasieeleverna besitter! Att gymnasiet delar ut nobelpris och ordnar Nobelfest är en festlig årlig tradition för skolans alla elever och personal!

– Fantastiskt trevligt att träffas och hedra kunskap i Nobels anda under festliga former med stort engagemang från lärare och elever, sa kommundirektören Magnus Widén, som var en av prisutdelarna.

Dagen inleddes med att pristagare och prisutdelare tågade in i den fullsatta aulan. Var det självaste drottningen som var på plats för att presentera de olika prisen? Höjdpunkten var prisutdelningen där blommor, diplom, samt prispeng delades ut. Kulturskolan bjöd på dansuppvisning, varpå festligheterna avslutades med nobellunch.

Rektorerna Anna Haugstöl och Louise Buhre sammanfattar dagen som lyckad och betydelsefull då kunskapsengagemang såväl som vikten av att vara en god medmänniska är i fokus.

Här är Strömstad Gymnasiums nobelpristagare 2023 och motiveringar:

Naturvetenskap: Klara Hinasdotter
För sitt vetenskapliga tänk, egna driv och självständighet i att lösa problem inom det naturvetenskapliga området. Klara gör skarpa analyser baserade på logiskt tänkande, vilket har lett till mycket goda resultat inom de naturvetenskapliga kurserna, inklusive gymnasiearbetet.

Matematik: Emil Larsson, Zihang Peng, Amanda Stjernberg
För deras förmåga att i algebraiska bryderier luta sig mot algebrans stöttepelare för att visa ett korrekt matematiskt resonemang som gjort Diofantos från Alexandria stolt. För att sen segla över medelhavet till ön Samos och med hjälp av Pythagoras som gast styra kosan tillbaks till Alexandria och där med hjälp av Euklides Elementa lösa knuten på de mest svårlösta geometriska problem.

Historia: Joline Danielsson
För sitt stora engagemang, intresse och en imponerande studieinsats i historieämnet. Historiestipendiet är nytt för i år och det är ett samarbete mellan gymnasiet och Strömstads historieförening.

Fred: Anton Valentin
För sitt konstanta engagemang för sina omgivningar. Anton är en fantastisk kamrat och är alltid redo att hjälpa sina klasskamrater och lärare, både inom och utanför klassrummet.

Litteratur: Xinyu Yang
För bedriften att på bara två år klara alla SO-ämnen och NO-ämnen på svenska. Xinyu har dessutom fått höga betyg i ett antal gymnasiekurser. Xinyu kom till Sverige i augusti 2021 och han klarade ovan nämnda ämnen under förra läsåret. Idag läser han flera gymnasiekurser.

Ekonomi: Berivan Karaduman, Ella van Hove
För sin ekonomiska analys av hur Strömstads kommun kan arbeta för att skapa en plats där människor vill leva hela sina liv.

Grattis alla!

Tipsa EN VÄN

SENAST UPPDATERAD: , Maria Isaksson

SIDANSVARIG: