HJÄLPTJÄNSTER

MENY

LYSSNA

Kontakta OSS

KONTAKT

Strömstad kommun
Norra Bergsgatan 23
452 80 Strömstad
Växel 0526-190 00

Öppetider

Måndag-fredag
Klockan 8.00-16.30

Ställ en fråga

Lämna en synpunkt

Felanmälan

Ställ en fråga

Du är välkommen med alla sorters frågor om kommunen och den kommunala servicen.
Vi ser till att du får svar.
Om du tycker att svaret dröjer, hör av dig till kommun@stromstad.se eller ring oss på 0526-190 00.


Lämna en synpunkt

Här kan du lämna synpunkter, förslag och klagomål, men också ge oss beröm. Din synpunkt registreras i kommunens diarium. Den blir då offentlig och kan läsas av alla.

Välj vilken typ av synpunkt du vill lämna * (obligatorisk)

SMS-tjänst vid driftstörningar som berör kommunalt VA (vatten/avlopp) och sophämtning

Tekniken som heter UMS - Unified Messaging Systems - är ett system som automatiskt ringer ett inspelat talmeddelande till hushållens fasta telefon och/eller skickar ett SMS till mobiltelefonen.

Kommunen har skyldighet att informera om störningar eller avbrott i vattenförsörjningen som till exempel en planerad vattenavstängning eller vattenläcka.

Som informationskanaler används idag kommunens hemsida www.stromstad.selänk till annan webbplats, Strömstads Tidning, Radio och informationsbrev i brevlådan. För att komplettera detta och i stället för informationsbrev har Strömstads kommun börjat använda en SMS-tjänst för att informera om förändringar/störningar i vattendistributionen eller i sophämtningen. Målet är att snabbt, säkert och effektivt nå dig som berörs.

SMS-tjänsten som heter UMS är ett system som används i drygt 60 kommuner i Sverige i dag. Systemet skickar ett SMS till din mobiltelefon eller talsvar till din fasta telefon. För att kunna få SMS eller talmeddelande måste man ha registrerat ett telefonnummer till den fastighet som blir berörd.

Personregistret i UMS är i huvudsak baserat på data från Bisnode/Telia i Sverige där de har inhämtat svenska folkbokföringsuppgifter och telefonnummer. De personuppgifter som finns tillgängliga lämnar vi inte ut till någon och informationen behandlas i enlighet med dataskyddsförordningen GDPR.

Vilka telefonnummer vill du ha knutna till din adress?

De som vill vara garanterade att de finns med i ett utskick eller de som vet att deras telefon inte är registrerad på sin fastighet kan använda UMS hemsidetjänst (CDM – Portal) https://secure.umscom.se/cdm/länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

CDM ger dig möjlighet att kontrollera dina uppgifter, ändra eller lägga till mobilnummer, nummer till fast telefon och adresser. Här kan du även ta bort uppgifter eller avregistrera om du inte önskar få besked ifrån UMS angående information ifrån VA-avdelningen eller Renhållningsavdelningen.

Vi är tacksamma om du som är fast boende, har fritidsboende eller tillfälligt boende kontrollerar att du finns med i registret. Är du utländsk medborgare och är ägare av en fastighet i Strömstads kommun måste du använda CDM för att registrera telefon eller mobilnummer manuellt för att få information om driftstörningar som berör fastigheten.
Man kan registrera sitt nummer på flera fastigheter, till exempel för både bostads- och fritidshus.

Manual för att ändra dina uppgifter

  1. Öppna upp internetsidan: https://secure.umscom.se/cdm/länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
  2. Ha din mobiltelefon tillgänglig
  3. Fyll i uppgifterna: ditt telefonnummer, (klicka i om du är personlig eller kontaktperson företag) den lustiga koden, och ”skicka pinkod”.
  4. Nu skall du ha få ett SMS med din personliga pinkod som du ska fylla i rutan för pinkod (det kan ta någon minut) klicka sen på ”Logga in.”
  5. Fyll i uppgifterna som sidan frågar om (du behöver inte fylla i födelsedatum) och klicka på ”Hitta matchningar” så fylls sökresultatrutan med förslag på adresser. Markera den du vill ska vara kopplad till ditt nummer och klicka ”Fortsätt”.
  6. Klicka på ”Uppdatera nummer”
  7. Klart! Logga ut genom att klicka på ”log off” längst upp i högra hörnet.

kontakt

Jeanette Andersson
VA-kommunikatör 0526-196 20
jeanette.andersson@stromstad.se

kontakt

Jeanette Andersson
VA-kommunikatör, 0526-196 20
jeanette.andersson@stromstad.se

Hittar du vad du letar efter?

Tipsa EN VÄN

My Page

SENAST UPPDATERAD: 2019-06-25, Maria Alfredsson

SIDANSVARIG: