HJÄLPTJÄNSTER

MENY

Kontakta OSS

KONTAKT

Strömstad kommun
Norra Bergsgatan 23
452 80 Strömstad
Växel 0526-190 00

Öppetider

Måndag-fredag
Klockan 8.00-16.30

Ställ en fråga

Lämna en synpunkt

Felanmälan

Ställ en fråga

Du är välkommen med alla sorters frågor om kommunen och den kommunala servicen.
Vi ser till att du får svar.
Om du tycker att svaret dröjer, hör av dig till kommun@stromstad.se eller ring oss på 0526-190 00.


Lämna en synpunkt

Här kan du lämna synpunkter, förslag och klagomål, men också ge oss beröm. Din synpunkt registreras i kommunens diarium. Den blir då offentlig och kan läsas av alla.

Välj vilken typ av synpunkt du vill lämna * (obligatorisk)

Bord med plexiglas gör det säkrar för anhöriga att besöka äldreboenden, här uppskattat besök på Beatebergsgården

Säkra besök möjliga trots fortsatt besöksförbud på äldreboenden

Kommunen har vidtagit åtgärder för att möjliggöra för anhöriga att hälsa på sina nära och kära på boende för äldre. Det är dock ett undantag från besöksförbudet och det ligger ett stort ansvar hos var och en att se till att smitta inte kommer in på våra äldreboenden.

Med anledning av coronaviruset gick regeringen och Folkhälsomyndigheten, i mars, ut med rekommen­dationer om att inte besöka anhöriga vid särskilda boenden för äldre. Därefter införde Strömstads kommun besöksförbud på sina boenden. Från 1 april gäller besöksförbud vid alla boenden för äldre i hela Sverige till och med 31 augusti 2020.

För att underlätta besök utomhus har särskilda boenden i Strömstads kommun införskaffat bord med plexiglasskiva för att man ska kunna få besöka sina nära och kära på ett säkert sätt utomhus, något som uppskattats av dem som nyttjat möjligheten. Om du har en anhörig som du vill besöka på ett boende ska du boka in ett besök via enhetschefen vid boendet. Kontakta kommuncenter för att bli hänvisad till rätt person på boendet. Naturligtvis är du i så fall helt synptomfri.

Om att ta med boende på tur

Om en anhörig vill ta med en boende på biltur eller hembesök har Strömstads kommun valt att utgå från samma förhållningssätt som vid inflytt. När någon flyttar in på våra särskilda boenden eller återkommer från en sjukhusvistelse rekommenderar Folhälsomyndigheten och regionens Vårdhygien att den boende får vistas i sin lägenhet under 14 dagar. Att vistas utomhus med säkert avstånd till övriga boende är okej. Detsamma gäller alltså för den som tillfälligt lämnar boendet. Detta är för att förhindra att smitta kommer in på våra äldreboenden och att smittspridning sker.

Socialförvaltningen hoppas att alla tar sitt ansvar för att inte sprida covid-19 till våra sköra äldre.

(Bild från Beaterbergsgården i Skee.)

kontakt

Kommuncenter
0526- 190 00

Joakim Möller
Verksamhetschef
Boende/Daglig verksamhet
0526-190 66
joakim.moller@stromstad.se

Tipsa EN VÄN

My Page

SENAST UPPDATERAD: , Maria Isaksson

SIDANSVARIG: