HJÄLPTJÄNSTER

MENY

Kontakta OSS

KONTAKT

Strömstad kommun
Norra Bergsgatan 23
452 80 Strömstad
Växel 0526-190 00

Öppetider

Måndag-fredag
Klockan 8.00-16.30

Ställ en fråga

Lämna en synpunkt

Felanmälan

Ställ en fråga

Du är välkommen med alla sorters frågor om kommunen och den kommunala servicen.
Vi ser till att du får svar.
Om du tycker att svaret dröjer, hör av dig till kommun@stromstad.se eller ring oss på 0526-190 00.


Lämna en synpunkt

Här kan du lämna synpunkter, förslag och klagomål, men också ge oss beröm. Din synpunkt registreras i kommunens diarium. Den blir då offentlig och kan läsas av alla.

Välj vilken typ av synpunkt du vill lämna * (obligatorisk)

Räv på fält, exempelbild

Obs, räven på bilden är en helt annan än den som väckt engagemang här i Strömstad.

Räven åter i tätbebyggt område

Räven som fångades in och släpptes ut i skogen, flera mil från centrum har hittat tillbaks till Rådhusberget. Nya fällor har satts ut.

Kommunen fick flera samtal om räven och arbetade tillsammans med Strömstadsbyggen med att se till att den kom till en bättre lämpad plats i skogen. Räven var dock inte helt lätt att fånga då den rörde sig över stora områden och vanligtvis är skygg.

Strömstadsbyggen informerar sina hyresgästerlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster om att inte under några omständigheter mata vilda djur och att försöka ha koll på sopor så att de inte lockar till sig till exempel rävar – något som är viktigt att tänka på var du än bor.

Kommunen har endast rätt att skjuta vilda djur genom skyddsjakt om de är påtagligt sjuka eller aggressiva, befinner sig på kommunens mark och utanför tätbebyggt område. Strömstadsbyggen och Strömstads kommun har i samråd med veterinär och jägare, samt Anticimex och Länsstyrelsen beslutat att inte försöka skjuta räven (inte heller med bedövningspil), utan att försöka fånga den med hjälp av fälla och gör sitt bästa för att lösa situationen.

Information om kommunens och andras ansvar när det gäller vilda djur

Tipsa EN VÄN

My Page

SENAST UPPDATERAD: , Maj Gilberg

SIDANSVARIG: