HJÄLPTJÄNSTER

MENY

Kontakta OSS

KONTAKT

Strömstad kommun
Norra Bergsgatan 23
452 80 Strömstad
Växel 0526-190 00

Öppetider

Måndag-fredag
Klockan 8.00-16.30

Ställ en fråga

Lämna en synpunkt

Felanmälan

Ställ en fråga

Du är välkommen med alla sorters frågor om kommunen och den kommunala servicen.
Vi ser till att du får svar.
Om du tycker att svaret dröjer, hör av dig till kommun@stromstad.se eller ring oss på 0526-190 00.


Lämna en synpunkt

Här kan du lämna synpunkter, förslag och klagomål, men också ge oss beröm. Din synpunkt registreras i kommunens diarium. Den blir då offentlig och kan läsas av alla.

Välj vilken typ av synpunkt du vill lämna * (obligatorisk)

Nya steg för normaliserat resande över riksgränsen

Nu tas nya steg för normaliserat resande mellan Sverige och Norge. I dag den 11 juni slopar Norge det krav på karantän som hittills varit obligatoriskt efter resa till utlandet. Lättnaden gäller förutsatt att man är fullt vaccinerad och kan uppvisa negativt covid-test vid inresa.

Det slopade kravet på karantän för vaccinerade personer väntas leda till ökat resande över gränsen. Norska besökare och fritidsboende från grannlandet väkomnas till Sverige och vår kommun. Vi uppmanar samtidigt till fortsatt ansvarsfulla besök och smittsäkert umgänge. Fortfarande gäller att alla har ett enskilt ansvar att skydda sig själv och andra från smitta. Den som är verksamhetsutövare eller butiksinnehavare är skyldig att vidta smittskyddsåtgärder och att även i övrigt följa den svenska pandemilagens regler.

Du som är vaccinerad - tänk på att du kan smitta andra. Bland dem du möter är det fortsatt många som inte är vaccinerade mot covid-19.

Frågor och svar om den tillfälliga pandemilagen - Regeringen.se Länk till annan webbplats.

Folkhälsomyndighetens allmänna råd och aktuell statistik över smittläget i Västra Götaland Covid-19 corona - Västra Götalandsregionen (vgregion.se) Länk till annan webbplats.

Regler för inresa till Sverige Anpassning av rekommendationer vid inresa i Sverige från 1 juni — Folkhälsomyndigheten (folkhalsomyndigheten.se) Länk till annan webbplats.

Regler för inresa till Norge Innreise og karantenefritak: Dette er reglene som gjelder ved innreise til Norge - regjeringen.no Länk till annan webbplats.

Tipsa EN VÄN

My Page

SENAST UPPDATERAD: , Maria Kvarnbäck

SIDANSVARIG: