Kontakta OSS

KONTAKT

Strömstad kommun
Norra Bergsgatan 23
452 80 Strömstad
Växel 0526-190 00

Öppetider

Måndag-fredag
Klockan 8.00-16.30

Ställ en fråga

Lämna en synpunkt

Felanmälan

Ställ en fråga

Du är välkommen med alla sorters frågor om kommunen och den kommunala servicen.
Vi ser till att du får svar.
Om du tycker att svaret dröjer, hör av dig till kommun@stromstad.se eller ring oss på 0526-190 00.


Lämna en synpunkt

Här kan du lämna synpunkter, förslag och klagomål, men också ge oss beröm. Din synpunkt registreras i kommunens diarium. Den blir då offentlig och kan läsas av alla.

*Vi återkommer till dig inom fyra arbetsdagar och meddelar att vi tagit emot din synpunkt. Efter ytterligare tio arbetsdagar meddelar vi vad vi tänker göra åt saken. För dig som valt att få svar via vanligt brev kan det ta ytterligare någon dag.

Välj vilken typ av synpunkt du vill lämna * (obligatorisk)
Välj vilken typ av synpunkt du vill lämna

Nu börjar vi med matavfallsinsamling!

Snart är det äntligen dags för oss i Strömstad att sortera ut vårt matavfall i ett separat kärl! Under februari kommer bruna kärl att köras ut till de allra flesta abonnenter på fastlandet.

I dagarna får alla abonnenter ett brev om matavfallsinsamlingen och så fort du fått ditt separata kärl för matavfall kan du börja använda det! Utkörning av kärl sker även på kvällar och helger och kan komma att pågå en bit in i mars.

Funderar du på vad som är bäst – att sortera ut sitt avfall i en egen kompost eller att ha ett brunt kärl? Att vi samlar in ditt matavfall så att det rötas i en sluten anläggning och blir till biogas och biogödsel, har fler fördelar för miljön än att kompostera hemma. Du som idag har ett abonnemang som innefattar kompostering kommer dock inte automatiskt att få ett brunt kärl, utan vi förutsätter att du fortsätter att sortera ut ditt matavfall i den egna komposten.

Undrar du hur det fungerar, om avgiften för hämtning förändras eller om du kan byta abonnemang? Hyr du ut bostad eller har en bostadsrättsförening? Här hittar du vanliga frågor och svar kring matavfallet samt tips och råd!

Tipsa EN VÄN

SENAST UPPDATERAD: , Maria Isaksson

SIDANSVARIG: