HJÄLPTJÄNSTER

MENY

LYSSNA

Kontakta OSS

KONTAKT

Strömstad kommun
Norra Bergsgatan 23
452 80 Strömstad
Växel 0526-190 00

Öppetider

måndag-fredag
Kl 8.00-16:30

Ställ en fråga

Lämna en synpunkt

Felanmälan

Ställ en fråga

Du är välkommen med alla sorters frågor om kommunen och den kommunala servicen.
Vi ser till att du får svar.
Om du tycker att svaret dröjer, hör av dig till kommuncenter@stromstad.se eller ring oss på 0526-190 00.


Lämna en synpunkt

Här kan du lämna synpunkter, förslag och klagomål, men också ge oss beröm. Din synpunkt registreras i kommunens diarium. Den blir då offentlig och kan läsas av alla.

Välj vilken typ av synpunkt du vill lämna * (obligatorisk)

Många söker till Strömstad gymnasium!

Mer än två tredjedelar av alla 9:e-klassare vid Strömstiernaskolan söker sig till Strömstad gymnasium, det visar färska siffror för antagningen till läsåret 2019-2020. Siffran är den högsta på fem år och markerar ett trendbrott under perioden.

Martin Dalenius, rektor vid Strömstad gymnasium är mycket glad, men inte förvånad över siffrorna.
- Alla som arbetar på och med skolan gör ett fantastiskt jobb! De har ett stort engagemang för eleverna, undervisningen och skolan. Vi har även aktivt arbetat med att förbättra samarbetet mellan gymnasiet och Strömstiernaskolan vilket verkar ha givit resultat, konstaterar Dalenius och fortsätter:
- Att många väljer att stanna och studera i kommunen betyder att ungdomarna har förtroende för skolan och att de programval som finns möter deras förväntningar.

Från Tanums kommun har 12 procent av högstadieeleverna sökt till Strömstad gymnasium, vilket är en normal siffra jämfört med tidigare år.

Idrottsinriktningen lockar

Siffrorna för antagningen är ännu preliminära, bland annat eftersom många elevers förstahandsval till andra gymnasier ska granskas.

Totalt 14 elever har anmält intresse för nyheten att studera på valt program med idrottsinriktning. En nysatsning för kommande läsår som bland annat gör det möjligt att utöva sin idrott delvis på skoltid.

Strömstads gymnasium har idag drygt 400 elever, men har kapacitet för fler om trenden fortsätter. Grattis Strömstad gymnasium till en positiv utveckling!

Rubrik

Text

Rubrik

Text

Hittar du vad du letar efter?

Tipsa EN VÄN

My Page

SENAST UPPDATERAD: 2019-02-07, Maria Kvarnbäck

SIDANSVARIG: