Kontakta OSS

KONTAKT

Strömstads Kommun
Kommuncenter
0526-190 00
kommun@stromstad.se

Besöksadress
Norra Bergsgatan 23
452 80 Strömstad

Öppettider
Vardagar 08.00-16.30
Torsdagar 08.00-16.00
Avvikande öppettider

Lyckad marin temadag för hela gymnasiet

I går var det dags för Strömstad Gymnasiums årliga marina temadag – en dag där alla 400 elever deltar i aktiviteter med marint fokus.

Det var andra året i rad som temadagen anordnades, med ett liknande upplägg som ifjol. Målet med dagen är att lyfta marin vetenskap, aktuellt inom samhället kopplat till havsmiljön samt yrken och näringar med anknytning till havet.

I samarbete med närmare 20 aktörer hade Strömstad Gymnasium satt ihop ett gediget program. Årskurserna hade varsin inriktning under dagen. Årskurs 1 genomförde en marin fältdag på Nötholmen med fokus på naturkunskap. Där fick de lära sig om marina invasiva arter, ta vattenprover och analysera dem, hitta och artbestämma djur, växter och alger i och vid havet, samt gå en tipspromenad. Årskurs 2 hade fokus på friluftsliv och ekoturism på Koster med algguidning, vandring, utomhusmatlangning och andra friluftsaktiviteter, samt besök på Naturum. Årskurs 3 mötte företag och verksamheter på Kulturhuset Skagerack med fokus på entreprenörskap och yrken inom marina området, samt besökte Kustbevakningen och Sjöräddningssällskapet.

I år deltog även 14 tyska elever som, via ett stipendium från både tysk-svenska handelskammaren och Folke Bernadottes minnesfond, har ett utbyte med Strömstad Gymnasium. Eleverna kommer från Kaiserslautern, som ligger en bra bit från kusten. Temadagen gjorde att de verkligen fick komma i närkontakt med havet under sin femdagarsvistelse i Strömstad då de igår deltog i alla aktiviteter tillsammans med årskurs 1 på Nötholmen.

Den marina temadagen är också anledningen till att Strömstad Gymnasium, som en av tre skolor i Sverige, fått certifieringen European Blue School.

Tipsa EN VÄN

SENAST UPPDATERAD: , Maria Isaksson

SIDANSVARIG: