HJÄLPTJÄNSTER

MENY

Kontakta OSS

KONTAKT

Strömstad kommun
Norra Bergsgatan 23
452 80 Strömstad
Växel 0526-190 00

Öppetider

Måndag-fredag
Klockan 8.00-16.30

Ställ en fråga

Lämna en synpunkt

Felanmälan

Ställ en fråga

Du är välkommen med alla sorters frågor om kommunen och den kommunala servicen.
Vi ser till att du får svar.
Om du tycker att svaret dröjer, hör av dig till kommun@stromstad.se eller ring oss på 0526-190 00.


Lämna en synpunkt

Här kan du lämna synpunkter, förslag och klagomål, men också ge oss beröm. Din synpunkt registreras i kommunens diarium. Den blir då offentlig och kan läsas av alla.

Välj vilken typ av synpunkt du vill lämna * (obligatorisk)

Länsstyrelsen sammanfattar pandemilagen för verksamhetsutövare

Pandemilagen som började gälla 10 januari innebär att utpekade verksamheter måste göra särskilda åtgärder. Det är Länsstyrelserna som ska kontrollera att lagen följs genom tillsyn. Länsstyrelsen i Västra Götaland har sammanfattat vad som gäller för handeln, gym och idrottsanläggningar och privata tillställningar. Tillsynen i regionen som helhet kommer att starta inom kort, i syfte att hjälpa verksamhetsutövare med att minska risken för smittspridning.

Verksamhetsutövare inom handeln och inom badhus, gym- och sportanläggningar, är skyldiga att förebygga smittspridning och se till att människor kan hålla ett säkert avstånd från varandra. De som yrkesmässigt använder eller upplåter en lokal för en tillställning eller privat sammankomst ska begränsa antalet deltagare till högst 8. Nu gäller alltså detta enligt lag och Länsstyrelsen är tillsynsmyndighet.

Länsstyrelsens informationsblad till respektive verksamhetsområde:

Kommunens roll och din

Kommunen har två roller i detta. Dels är kommunen själv en verksamhetsutövare som bedriver badhus, gym, hyr ut lokaler och arrangerar sammankomster. Kommunala anläggningar i inomhusmiljö är pausade till och med 24 januari (då nytt beslut ska tas) och är just nu inte påverkade av den tillfälliga lagen. Dels samverkar kommunens miljö- och hälsoskyddsavdelning med Länsstyrelsen och är behjälplig med lokal information som Länsstyrelsen behöver för att kunna utföra tillsyn.

När det gäller serveringsställen är det fortfarande kommunen som gör tillsyn för att motverka att trängsel uppstår där.

Pandemilagen påverkar i första hand verksamheter. Allmänheten ska förstås förhålla sig till och respektera begräsningar som till exempel de maxantal som det skyltas om i olika lokaler.

Lagen gäller fram till och med 30 september 2021.

Butiker, gym och köpcentrum måste begränsa antalet besökare – nyhet på Folkhälsomyndighetens webbplatslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Förordning om särskilda begränsningar för att förhindra spridning av sjukdomen covid-19 – regeringskanslietlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Kontakt

Länsstyrelsen Västra Götaland
vastragotaland@lansstyrelsen.se
010-224 40 00

Tipsa EN VÄN

My Page

SENAST UPPDATERAD: , Maria Isaksson

SIDANSVARIG: