MENY

Kontakta OSS

KONTAKT

Strömstad kommun
Norra Bergsgatan 23
452 80 Strömstad
Växel 0526-190 00

Öppetider

Måndag-fredag
Klockan 8.00-16.30

Ställ en fråga

Lämna en synpunkt

Felanmälan

Ställ en fråga

Du är välkommen med alla sorters frågor om kommunen och den kommunala servicen.
Vi ser till att du får svar.
Om du tycker att svaret dröjer, hör av dig till kommun@stromstad.se eller ring oss på 0526-190 00.


Lämna en synpunkt

Här kan du lämna synpunkter, förslag och klagomål, men också ge oss beröm. Din synpunkt registreras i kommunens diarium. Den blir då offentlig och kan läsas av alla.

Välj vilken typ av synpunkt du vill lämna * (obligatorisk)

Håll Bohuslän rent logga

Kraftsamling för renare kust och skärgård!

Tillsammans med Turistrådet Västsverige, övriga Bohuskommuner och Håll Sverige Rent satsar Strömstads kommun på att göra strandstädning och sophanteringen enklare! Strandstädarkit, påsholkar i skärgården, sopsortering i gästhamnen och förstås Strandstädarkartan är centrala delar.

Syftet är att minska nedskräpningen i hela Bohuslän och att motivera alla till att ta hand om sitt eget skräp. På webbplatsen Håll Bohuslän Rent (https://www.vastsverige.com/bohuslan/hall-bohuslan-rent/ Länk till annan webbplats.) finns information om hur man som privatperson kan vara med och bidra till att hålla skräpet borta från skärgårdsmiljön. Exempelvis är skärgårdsöarna utrustade med så kallade påsholkar så att man enkelt ska kunna ta en påse för att strandstäda spontant.

Strömstads gästhamn satsar parallellt på att öka medvetenheten kring sopsortering. Genom att både erbjuda och uppmana besökarna ute i skärgården möjligheten att enkelt och kostnadsfritt lämna sina förpackningar i gästhamnen, kan fler båtägare sopsortera ombord. Förhoppningen är att resultatet ska falla väl ut och att lösningen etableras i fler gästhamnar längs Bohuskusten.

- Vi kommuner i Bohuslän har sedan flera år tillbaka ett etablerat samarbete i besöksnäringsfrågor och hållbarhet har fått ett allt större fokus. Med denna satsning vill vi göra det lätt för våra besökare och invånare att göra rätt och bidra till en mer hållbar plats, säger Åsa Massleberg, Turistchef i Strömstad.

I Strömstad finns mer information om Håll Bohuslän rent och Strandstädarkit att hämta på Infocenter, Kommuncenter i Strömstads stadshus, Gästhamnskontoret och på Kosterhavets Entré Rossö. Fler så kallade Infopoints väntas erbjuda servicen framöver.

 

Tips för dig som vill bidra:

https://www.vastsverige.com/bohuslan/hall-bohuslan-rent/

 

Tipsa EN VÄN

My Page

SENAST UPPDATERAD: , Maria Kvarnbäck

SIDANSVARIG: