HJÄLPTJÄNSTER

MENY

Kontakta OSS

KONTAKT

Strömstad kommun
Norra Bergsgatan 23
452 80 Strömstad
Växel 0526-190 00

Öppetider

Måndag-fredag
Klockan 8.00-16.30

Ställ en fråga

Lämna en synpunkt

Felanmälan

Ställ en fråga

Du är välkommen med alla sorters frågor om kommunen och den kommunala servicen.
Vi ser till att du får svar.
Om du tycker att svaret dröjer, hör av dig till kommun@stromstad.se eller ring oss på 0526-190 00.


Lämna en synpunkt

Här kan du lämna synpunkter, förslag och klagomål, men också ge oss beröm. Din synpunkt registreras i kommunens diarium. Den blir då offentlig och kan läsas av alla.

Välj vilken typ av synpunkt du vill lämna * (obligatorisk)

Kommunala bolag stöttar sina hyresgäster

Kommunens bostads- och fastighetsbolag Strömstadsbyggen AB respektive AB Strömstadslokaler stöttar lokala näringsidkare med hyreslättnader i coronakrisen. Stödet följer det förslag som Regeringen fastställt.

Pandemin drabbar många av de företag som hyr lokal i kommunens fastigheter hårt, hyreslättnader är viktigt för att hantera det bekymmersamma läge som uppstår när kundunderlaget viker. Totalt kan ett 30-tal företag komma ifråga för stödet utifrån de krav som regeringen ställt upp för hyresrabatten.

Bakgrund

Regeringen har beslutat om en tillfällig rabatt för fasta hyreskostnader i utsatta branscher p.g.a. Coronaviruset. Läget har särskilt påverkat verksamheter inom hotell- och restaurangbranschen, sällanköpshandeln samt vissa andra branscher. För att stödja vissa lokalhyresgäster med anledning av utbrottet av coronaviruset har regeringen beslutat att avsätta fem miljarder kronor i stöd för tillfälligt sänkta fasta hyror för dessa utsatta branscher.

Den statliga kompensationen uppgår till maximalt 50 procent av den nedsatta fasta hyran, det vill säga rabatten, dock maximalt 25 procent av den ursprungliga fasta hyran. Staten står därmed för 25 procent och hyresvärden 25 procent under perioden april-juni 2020.

Mer om regeringens stöd för hyreslättnaderlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster


Tipsa EN VÄN

My Page

SENAST UPPDATERAD: , Maria Kvarnbäck

SIDANSVARIG: