HJÄLPTJÄNSTER

MENY

Kontakta OSS

KONTAKT

Strömstad kommun
Norra Bergsgatan 23
452 80 Strömstad
Växel 0526-190 00

Öppetider

Måndag-fredag
Klockan 8.00-16.30

Ställ en fråga

Lämna en synpunkt

Felanmälan

Ställ en fråga

Du är välkommen med alla sorters frågor om kommunen och den kommunala servicen.
Vi ser till att du får svar.
Om du tycker att svaret dröjer, hör av dig till kommun@stromstad.se eller ring oss på 0526-190 00.


Lämna en synpunkt

Här kan du lämna synpunkter, förslag och klagomål, men också ge oss beröm. Din synpunkt registreras i kommunens diarium. Den blir då offentlig och kan läsas av alla.

Välj vilken typ av synpunkt du vill lämna * (obligatorisk)

Karantänsregler kvar för norrmän som reser till Sverige

Norges regering öppnar den 15 juni för fritidsresor mellan Norge och övriga nordiska länder, men behåller karantänsregler och inreserestriktioner gentemot Sverige (förutom Gotland). Det meddelade Norges regering och norska folkhälsomyndigheten på fredagen.

Det är smittsituationen som avgör hur Norge öppnar upp. Särskilda kriterier ska vara uppfyllda för att reserestriktionerna ska lättas. Gotland är i nuläget det enda område i Sverige som bedöms ha kontroll på smittsituationen, därav budskapet från den norska regeringen.

- Ett tråkigt besked, konstaterar Kent Hansson kommunstyrelsens ordförande. Vi hade hoppats att regeringen skulle vara nöjda med smittsituationen och de åtgärder vi genomfört i denna del av Sverige och låta de som önskar resa över gränsen utan karantänsregler. Han fortsätter:

- De som väljer att resa hit ska känna sig trygga och inte behöva hamna i trängsel. Vi har låg smittspridning i norra Bohuslän och vi är många som jobbar för att det ska förbli så.

De kriterier som ska uppfyllas för att de norska karantänsreglerna ska lättas omfattar bland annat en bedömning av antal smittade i förhållande till antal invånare, antal inneliggande på intensivvårdsavdelning och andel av provtagna som testar positivt. Man värderar också rutiner för testning och smittspårning.

Beslut om reserestriktioner ska utvärderas och nya beslut tas med 14 dagars intervall.

Bild: Norges hälsominister Bent Høie (H) ger besked om reseregler.

Se karta och kriterier för reserestriktioner inom Norden (Norges Folkehelseinstitutt)länk till annan webbplats

Rubrik

Text

Rubrik

Text

Tipsa EN VÄN

My Page

SENAST UPPDATERAD: , Maria Kvarnbäck

SIDANSVARIG: