Kontakta OSS

KONTAKT

Strömstads Kommun
Kommuncenter
0526-190 00
kommun@stromstad.se

Besöksadress
Norra Bergsgatan 23
452 80 Strömstad

Öppettider
Vardagar 08.00-16.30
Torsdagar 08.00-16.00
Avvikande öppettider

Invigning av ny lekplats på Skee skola

Nu står den klar! Eleverna har varit med och bestämt hur den ska vara och idag, 20 april, invigdes lekplatsen på skolgården i Skee. Sekunden efter att rektorn och elevrådets representant klippt bandet, skuttade en stor skara tjoande elever till lekredskapen.

– Eleverna har varit med och tyckt till under processen. Vi har låtit ta fram ritningar som presenterats för elevrådet. Sedan har vi tagit hänsyn till elevernas synpunkter och justerat ritningen därefter, säger Conny Hansson vid kommunens gatuavdelning.

– Det här har våra elever längtat efter! säger rektor Ulrika Bogren och påpekar att alla barn är välkomna att leka här då lekplatsen även är öppen för allmänheten utanför skoltid.

Lekplatsen innehåller ett flertal lekredskap, exempelvis hinderbana, volträcke, snurr-ring, zipline, studsmattor, gungor och en hög rutschbana. Lekredskapen är främst byggda av tjocka, trärena stockar och marken är täckt med lokalproducerad träflis. Lekplatsen är certifierad ur miljö- och hållbarhetsperspektiv.

Förstora bilden

Med på invigningen var Ulf Gustafsson, ordförande tekniska nämnden; Ulrika Bogren, rektor Skee skola; Roland Kindslätt, chef tekniska förvaltningen; Nellie Martinsson, elevrådet; Tobias Kristiansson, VD Strömstadslokaler och Ronnie Brorsson, ordförande barn- och utbildningsnämnden.

Tipsa EN VÄN

SENAST UPPDATERAD: , Maria Isaksson

SIDANSVARIG: