Kontakta OSS

KONTAKT

Strömstads Kommun
Kommuncenter
0526-190 00
kommun@stromstad.se

Besöksadress
Norra Bergsgatan 23
452 80 Strömstad

Öppettider
Vardagar 08.00-16.30
Torsdagar 08.00-16.00
Avvikande öppettider

Hallå där Wendel, mottagare av Svenska Akademiens svensklärarpris!

Vi säger hallå till Wendel Carlsson, lärare på Strömstiernaskolan som nyligen förärades med Svenska Akademiens svensklärarpris!

För ett par veckor sedan fick du veta att du är en av fyra svensklärare i Sverige som tilldelas pris från Svenska Akademien. Har du hunnit smälta nyheten?

– Nej, inte ännu! Kanske har det landat hos mig lagom till Bokmässan i september då priset delas ut officiellt.

Vad betyder priset för dig?

– Visst gör det något med ens självförtroende. Det känns bara skönt att veta att jag gör någonting rätt. Jag kan känna mig lite tryggare i min undervisning. Det känns kul att fortsätta göra undervisningsvideos och utveckla den delen.

Vad vill du göra med prispengarna på 50 000 kronor, samt 30 000 till skolan?

– Det första jag gjorde var att bjuda min mentorsklass på bio. Sedan ska jag ska investera i ett riktigt filmredigeringsprogram för att underlätta och utveckla arbetet med att göra undervisningsvideos. Skolpengen tänker vi, mina kollegor och jag, ska gå till något riktat till svenskämnet. Det ska vara något som går att ta på och som finns kvar på skolan för kommande klasser. Vi får se vad det blir.

Grattis än en gång och ha ett skönt sommarlov Wendel!

– Tack så mycket!

Priset tilldelas lärare ”som genom sin gärning har stimulerat intresset hos unga människor för svenska språket och litteraturen”.

Läs mer om Wendel och hans lärarjobb

Tipsa EN VÄN

SENAST UPPDATERAD: , Maria Isaksson

SIDANSVARIG: