MENY

Kontakta OSS

KONTAKT

Strömstad kommun
Norra Bergsgatan 23
452 80 Strömstad
Växel 0526-190 00

Öppetider

Måndag-fredag
Klockan 8.00-16.30

Ställ en fråga

Lämna en synpunkt

Felanmälan

Ställ en fråga

Du är välkommen med alla sorters frågor om kommunen och den kommunala servicen.
Vi ser till att du får svar.
Om du tycker att svaret dröjer, hör av dig till kommun@stromstad.se eller ring oss på 0526-190 00.


Lämna en synpunkt

Här kan du lämna synpunkter, förslag och klagomål, men också ge oss beröm. Din synpunkt registreras i kommunens diarium. Den blir då offentlig och kan läsas av alla.

Välj vilken typ av synpunkt du vill lämna * (obligatorisk)

Gymnasiet hade temadag om livet vid havet

Idag hade Strömstad Gymnasium en aktivitetsdag för alla elever med temat Livet vid havet. Syftet med denna återkommande temadag är att lyfta marin vetenskap och aktuella frågor kopplat till havsmiljön, samt att lyfta yrken och näringar med anknytning till havet.

Årskurs 1 hade en marin fältdag på Nötholmen med fokus på Naturkunskap. Eleverna fick lära sig om invasiva arter, ta vattenprover med olika metoder, lära sig artbestämma djur och växter i havet och gå en poängpromenad längs Kuststigen.

Årskurs 2 hade en heldag på Koster med algguidning, vandring, utomhusmatlagning och fokus på friluftsliv och ekoturism, medan årskurs 3 mötte företag och verksamheter på Kulturhuset Skagerack med fokus på projekt, entreprenörskap och yrken inom marina området. Treorna besökte också Kustbevakningen och Sjöräddningen .

Temadagen genomfördes i samarbete med Kosterhavets Nationalpark och Naturum, Tjärnö marina laboratorium, Göteborgs Marinbiologiska Laboratorium GMBL, Innovatum science park, Strömstadsbyggen, Sjöräddning, Kustbevakning, Utetid, Andrum Strömstad och Ostrea Aquaculture.


Tipsa EN VÄN

My Page

SENAST UPPDATERAD: , Maria Isaksson

SIDANSVARIG: