HJÄLPTJÄNSTER

MENY

Kontakta OSS

KONTAKT

Strömstad kommun
Norra Bergsgatan 23
452 80 Strömstad
Växel 0526-190 00

Öppetider

Måndag-fredag
Klockan 8.00-16.30

Ställ en fråga

Lämna en synpunkt

Felanmälan

Ställ en fråga

Du är välkommen med alla sorters frågor om kommunen och den kommunala servicen.
Vi ser till att du får svar.
Om du tycker att svaret dröjer, hör av dig till kommun@stromstad.se eller ring oss på 0526-190 00.


Lämna en synpunkt

Här kan du lämna synpunkter, förslag och klagomål, men också ge oss beröm. Din synpunkt registreras i kommunens diarium. Den blir då offentlig och kan läsas av alla.

Välj vilken typ av synpunkt du vill lämna * (obligatorisk)

Gränspendlare uppmanas göra anmälan till a-kassa i förebyggande syfte

Svenskboende gränspendlare har kommit i kläm mellan de skärpta gränsreglerna under pandemin. I väntan på en lösning uppmanas utsatta pendlare att anmäla sig till Norges a-kassa, NAV.

Norge har i veckan förlängt sitt inreseförbud (omfattar även arbetspendling från Sverige), till den 28 februari. Svensk-norska informationsbyrån Gränsetjänsten uppmanar nu svenskboende gränsarbetare som på grund av nuvarande inreseregler inte kan resa till sitt jobb i Norge, att i förebyggande syfte registrera sig och ansöka om dagpenger hos NAV. Här finns länk till Gränsetjänsten och information om hur anmälan går till.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster Registrering ska ske på samma villkor som vid permittering.

Obs! Det är i dagsläget inte fastställt om rätten till dagpenger vid stängd gräns kommer att gälla. Men NAV vill ha in uppgifterna för att synliggöra behovet och ha uppgifter inför eventuell kommande handläggning. I dagsläget finns möjligheter till ersättning för den som är permitterad på grund av arbetsbrist, men inte för den som stängs ute från jobb på grund av inreseförbudet.

- Det saknas tyvärr trygghetssystem för den situation vi har idag, säger Kent Hansson, kommunstyrelsens ordförande som har tät dialog med regeringen om gränspendlarnas utsatthet. Regeringen har i sin tur dialog med Norges regering i saken.

- Ännu finns inget besked om hur enskilda som drabbats av de nordiska ländernas bristande koordination av strategier för hantering av pandemin, konstaterar Kent Hansson.

 

Tipsa EN VÄN

My Page

SENAST UPPDATERAD: , Maria Kvarnbäck

SIDANSVARIG: